Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akkumulátor csere kell?

Akkumulátor csere kell?

Figyelt kérdés
5 napig allt a hidegen az auto inditas nelkul, most reggel amikor inditani akartam nem indult be tobb probalkozasra sem,az ora is atvaltozott, meg csak a motor sem forgott. Ahogy rakapcsoltam az akku toltot ,5 percre ra egybol begyujott. Pedig multkor egesz nap toltottem az akkut. Az akku van vagy 6 eves
ma 08:57
 1/9 anonim ***** válasza:

Én teljesen feltölteném. Ezután ha van terhelővillád, rámérnék mekkora indítóáram maradt benne. Esetleg mérnék egy belső ellenállást.

Ha ez még nagyjából okénak tűnik, figyelném a továbbiakban hogy viselkedik. Ha ugyanez előfordul rövid időn belül, akkor csere.

ma 09:15
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha egész nap töltötted és ezt csinálja akkor cseréld ki.

Ennek már annyi.

ma 09:48
 3/9 anonim ***** válasza:
Felesleges bajlódni vele, kiszolgálta az idejét. Csere.
ma 09:59
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem egesz nap toltottem, csak 4 orat. Mennyit kell tolteni ahhoz hogy teljesen fel legyen toltve? Illetve mennyi kell legyen az inditoaram?
ma 10:21
 5/9 A kérdező kommentje:
Az a 4 ora toltes utan egy ideig nem volt vele gond, siman beindult reggel fagyos idoben is. Most meg megint ugyanaz, akkor a 4 ora keves neki ugy nez ki. Most toltodik , de nem tudom meddig hagyjam fent
ma 10:23
 6/9 anonim ***** válasza:

Töltés ideje függ az akku kapacitásától és a töltőd áramerősségétől. Akár egy teljes napra is simán rajta hagynám ha nem valami made in USSR vasmagos trafód van.

A névleges indítóáram rajta van az akkun. Ha ennek a felét se tudja, az már baj.

ma 10:41
 7/9 A kérdező kommentje:
Valami nagyon oreg toltom van , de tolti
ma 10:48
 8/9 A kérdező kommentje:
Es az hogyha most pl 7 orat toltom neki akkor eleg? Mert utana vezetnem kell. Vagy aztan vezetes utan kapcsoljam vissza ejszakara?
ma 10:49
 9/9 anonim ***** válasza:

"Most meg megint ugyanaz, akkor a 4 ora keves neki ugy nez ki."

A 4 óra alatt valószínűleg nem tölti tele, de ez mindegy.

Ha beindult vele a motor, akkor az akkudat utána töltenie kéne az autó generátorának.

Ha nem kizárólag rövid távokra használod az autót, akkor már vissza kellett volna töltődnie.

Rá kell mérni, hogy tölt-e a generátor. Ha a generátor rendben van, akkor cserélni kell az akkut, mert elöregedett.

ma 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!