Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » VW Golf VI vagy Golf V lenne...

VW Golf VI vagy Golf V lenne a jobb választás?

Figyelt kérdés
2 mil körül tudnék rá szánni melyikről mi a véleményetek, tapasztalatotok. Benzines lenne a cél.

jan. 1. 10:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Az egyes generációk nagyon sok márka és típus esetében párokban jönnek, azaz a pár második fele az elsőnek a továbbfejlesztett, javított verziója. Ez a Golf esetében is így van, az 5 és a 6 "testvérek". Minimális a különbség közöttük, máshogy néznek ki, de a színfalak mögött szinte ugyanaz a kettő. Viszont a 6-ból az 5 hibáinak javarésze már hiányzik. Innentől meg szerintem egyértelmű a választás.
jan. 1. 10:50
 2/17 anonim ***** válasza:
78%

Az 5ös sokkal silányabb mint a 4es, amely egy minőségibb autó, valamint az 5ös sokkal hajlamosabb a rohadásra. Ennyiért a mindkettőből a legjavából válogathatsz, de 4esből egyenesen a krémjéből. Állapotra menj.

Viszont ezeknek mindenképpen a dízel az erősségük, a benzines nem olyan jók, az 1.4 harmatgyenge és sokat fogyaszt az FSI motorok nagyon rosszak, maradt az 1.6, de 5ösben csak a 8 szelepes volt, amely eszi az olajat, sokat fogyaszt és nem megy, akkor inkább a 16v ami viszont csak a részben volt, az azért jobb, csak a trafókat eszi.

2 milláért benzines hatchbacket japánt kell venni, 1.8as ufo civic, 1.6os Auris, de megsúgom hogy a H Astra 1.8as 125lovas motorja nagyon jó.

jan. 1. 11:06
 3/17 anonim ***** válasza:
78%
2es vagyok, bocs rosszul láttam, 6os Golfot írtál, nem 4est, na hát ott már tulajdonképpen csak a korai TSI-k vannak benzinesben, nem tudom jó szívvel ajánlani, bonyolult motorok, és korosodva pénztemetővé válhat.
jan. 1. 11:09
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha benzinest akarsz mindenféleképpen akkor 1.6i 102le. A többi nem éppen a legmakulátlanabb, ezekben a generációkban nem a legélesebbek a tsi motorok, V-ben a 150 lovas “szívó” 2.0fsi van még ami nem gáz. De ha mindenképpen tsi akkor vagy veszel egy kis km-es 122 lovas CAXA 1.4tsi-t azonnal megláncoztatod és dióhéjaztatod, és jóideig nem lesz rá bajod, vagy gyűjtesz még rá es veszel egy 7es golfot, azokban már nem bajosak a tsi-k
jan. 1. 11:15
 5/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
jan. 1. 11:27
 6/17 anonim ***** válasza:
57%
5-ös rohad, 6-ost nem tudom. Kb. az összes motor szar bennük, de legalább jó drágák..
jan. 1. 14:03
 7/17 anonim ***** válasza:
56%
#6 Tehát most ideböfögtél valamit amivel a kérdező semmivel sincsen beljebb, de legalább sikerült kijelented egy óriási nagy hülyeséget is
jan. 1. 16:51
 8/17 anonim ***** válasza:
57%

Nincs beljebb? Az 5-ös rohad, felejtős, 6-os nem tudom rohad-e. A benzinmotorok azok mindkettőben szarok, (láncszakadás, kokszosodás, olajzabálás, magas fogyasztás, elektronikai hibák). Az autó, viszont ehhez képest drága.

Ez alapján el tudja dönteni a kérdező, hogy ilyen kell-e neki.

jan. 1. 17:01
 9/17 anonim ***** válasza:
#8 Láncszakadás… hmmm, brutál összeg lecserélni a láncot vétel után. Olajzabálás, na ez az ami az 1.6on kívül csak a kopott 1.4 szívókat és szarrá kopott 1.4/2.0 tsi-ket érinti. Kokszosodás, megint csak brutális zsebbenyúlás egy dióhéjas tisztítás utána évekig tudomást se venni a szívósor létezéséről. Magas fogyasztás, hát nem tudom…. még a 6os gti-k is eljárnak 8-9 közt. Egy 1.4 tsi még ha bénán is vezet a kérdező akkor is lazán megvan 7ből.
jan. 1. 17:12
 10/17 anonim ***** válasza:
78%
Add össze, sok 100 ezres, vagy milliós tétel. Nekem nem hiányoznak ezek autóvásárlás után.
jan. 1. 17:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!