Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Glikolmentes téli szélvédőmosó...

Glikolmentes téli szélvédőmosó folyadékot keresek nagyon. Tudtok?

Figyelt kérdés
dec. 30. 23:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyáriban nincs, cserébe megfagy.
dec. 30. 23:41
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az miért jobb mint a másik?
dec. 31. 02:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

#2 Gondolom mert az a célja, hogy befagyjon, ne tudja használni és még a szivattyút is tönkretegye.

Nem tudom miért lenne ez jó neki, de más oka nem nagyon lehet.

dec. 31. 06:54
 4/9 Mad Max2 ***** válasza:
100%

1 rész kisüsti pálinka/ 2 rész víz

Nem fagy meg az sem, de kicsit drágább:)

Amugy glikol a fagyálófolyadékban van

A téli szélvédőmosóba más olcsóbb cuccot raknak, általában valami ipari alkoholt, valami olcsó szart ami semmi másra nem jó, azért is van hogy az olcsó téli szélvédőmosók büdösek is

dec. 31. 07:05
 5/9 anonim ***** válasza:
79%
Szélvédőmosókban nincs glikol. Alkoholt használnak benne, hogy csökkentsék a fagyáspontot. A glikoltól maszatos lenne az ablak.
dec. 31. 09:15
 6/9 anonim ***** válasza:
#5 Lehet benne glikol. Nem mindben van, de sokban igen. Például amit gyorsan találtam példaként, JP Auto szélvédőmosója, technikai adatlap szerint <45% etanol, <5% etilénglikol.
dec. 31. 14:21
 7/9 anonim ***** válasza:
#5 Ja és amúgy valóban maszatol is, de belülről nem látszódik. Kívülről szivárványos lesz a szélvédő, de belülről ebből semmit sem lehet észrevenni. És kívülről is kb. 3mp-ig látszódik, amíg el nem párolog.
dec. 31. 14:23
 8/9 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok. Valóban. Amiket eddig néztem, azokban nem volt. Kipróbálok majd ilyet is, olyat is, hogy mit tapasztalok.
dec. 31. 15:05
 9/9 A kérdező kommentje:

8as! De melyikben nem volt glikol? Én mindben látok etilén gkikolt vagy monoetilén glikolt?

Vajon a denaturált szesz hogy működne szélvédőmosóként?

dec. 31. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!