Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Glikolmentes téli szélvédőmosó...

Glikolmentes téli szélvédőmosó folyadékot keresek nagyon. Tudtok?

Figyelt kérdés
dec. 30. 23:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyáriban nincs, cserébe megfagy.
dec. 30. 23:41
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az miért jobb mint a másik?
tegnapelőtt 02:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

#2 Gondolom mert az a célja, hogy befagyjon, ne tudja használni és még a szivattyút is tönkretegye.

Nem tudom miért lenne ez jó neki, de más oka nem nagyon lehet.

tegnapelőtt 06:54
 4/9 Mad Max2 ***** válasza:
100%

1 rész kisüsti pálinka/ 2 rész víz

Nem fagy meg az sem, de kicsit drágább:)

Amugy glikol a fagyálófolyadékban van

A téli szélvédőmosóba más olcsóbb cuccot raknak, általában valami ipari alkoholt, valami olcsó szart ami semmi másra nem jó, azért is van hogy az olcsó téli szélvédőmosók büdösek is

tegnapelőtt 07:05
 5/9 anonim ***** válasza:
84%
Szélvédőmosókban nincs glikol. Alkoholt használnak benne, hogy csökkentsék a fagyáspontot. A glikoltól maszatos lenne az ablak.
tegnapelőtt 09:15
 6/9 anonim ***** válasza:
#5 Lehet benne glikol. Nem mindben van, de sokban igen. Például amit gyorsan találtam példaként, JP Auto szélvédőmosója, technikai adatlap szerint <45% etanol, <5% etilénglikol.
tegnapelőtt 14:21
 7/9 anonim ***** válasza:
#5 Ja és amúgy valóban maszatol is, de belülről nem látszódik. Kívülről szivárványos lesz a szélvédő, de belülről ebből semmit sem lehet észrevenni. És kívülről is kb. 3mp-ig látszódik, amíg el nem párolog.
tegnapelőtt 14:23
 8/9 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok. Valóban. Amiket eddig néztem, azokban nem volt. Kipróbálok majd ilyet is, olyat is, hogy mit tapasztalok.
tegnapelőtt 15:05
 9/9 A kérdező kommentje:

8as! De melyikben nem volt glikol? Én mindben látok etilén gkikolt vagy monoetilén glikolt?

Vajon a denaturált szesz hogy működne szélvédőmosóként?

tegnapelőtt 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!