Szélvédőmosó folyadékból mindegy milyet öntünk a tartályba?
Téli folyadék is belemehet a régibe ha nem tudom milyen van benne?
Illetve az első linkelt képen a kék kupakosba kell a szélvédőmosó folyadék,a feketébe a fagyálló? De gondolom fagyállót nem kell bele önteni.
A második képen a sárga feliratos kupak az melyik része a motornak?
Köszönöm.
Ha várható fagypont alatti hőmérséklet, akkor télit.
"Téli folyadék is belemehet a régibe ha nem tudom milyen van benne?"
Igen, keverednek. De ha nagyobb hidegek jönnek, akkor érdemes tisztán télit tölteni bele, mert az nehezebben fagy meg.
"Illetve az első linkelt képen a kék kupakosba kell a szélvédőmosó folyadék,a feketébe a fagyálló? De gondolom fagyállót nem kell bele önteni."
Kék - szélvédőmosó
Fekete - hűtőfolyadék
Érdemes időnként beméretni a hűtőfolyadék fagyáspontját. Ha nem elég alacsony, akkor kell bele fagyálló.
"A második képen a sárga feliratos kupak az melyik része a motornak?"
Fékfolyadék-tartály
"Érdemes időnként beméretni a hűtőfolyadék fagyáspontját. Ha nem elég alacsony, akkor kell bele fagyálló."
Ha a user pótlásként nem önt hozzá desztvizet, akkor ez teljesen felesleges. A fagyálló folyadék fagyáspontja nem változik az idővel.
Az előírt évek után cserélni kell. De akkor sem azért, mert megfagyna, hanem mert elfogy belőle a korróziógátló adalék.
Ja és hogy valami hasznosat is mondjak:
a második fotón a fékfolyadék tartály látható.
(a sárga feliratos)
#6.
Nem léptek rá, 😀(nincs akkora) még csak nem is márka-útálat, hanem egyszerűen nem szeretem javítani. A mechanikai elemek nehezen hozzáférhetőek, és rengeteg célszerszámot igényelnek, a villamosságát pedig túlkomplikálták. A korábbi tipusokat (AX-BX-XM)sem volt leányálom szerelni, de amióta vagy 20 éve az "C" család megjelent azóta egy kínszenvedés.
Az alvázszám alapján 2010-es C4 1.6 HDI motorral. :D
Ha búg a szivattyú, akkor eldugult vagy valahol elszivárog a cucc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!