Miért ilyen drága a lámpa?
#17, rendben, csak tudod nem mindenki a teszkóba, meg városban két sarokra rohangál a kocsival, a városhatár táblát meg nem mindenki max kétszer hagyja el egy évben, nyaraláskor meg rokonlátogatáskor. Ilyen felhasználásra valóban felesleges a komolyabb lámpa, aláírom.
Én majd egy évtizedig heti rendszerességgel ingáztam több száz km-re. Ősztől tavaszig, minden időjárási körülményben. Nem volt indok, hogy most hóvihar van, most köd van, most ónos eső van, most felhőszakadás van és nincs kedvem elindulni, muszáj volt. Ráadásul erdős részen lakom, egy hegyen, szerpentinen is át kell menni korom sötétben. Így nem árt, ha jól lát az ember. Engem konkrétan már mentett meg vadbalestettől fényszóró, amit egy sima halogénnel esélyem nem lett volna féktávolságon belül kivédeni. Ez előtt aktív kanyarkövetéses adaptív xenonom volt. Imádtam, ahogy a kanyarokba bevilágít. Most led-mátrixom van, ami csak szegmenseket kapcsolgat. Jó-jó, egy halogénnél mindenképp jobb, de kevésbé kedvelem. Sajnos a xenon már kiment a divatból, újonnan nem volt már kérhető csak ez a ledes. Városban tényleg nem létszükséglet, azon kívül sösétben viszont egy áldás. 7 éves lesz nemsokára a kocsi, még egy-két évig tervezem megtartani. Lekopogom, de soha semmi baja nem volt, még egy fillért nem költöttem a ledes fényszóróra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!