Gyerek crossmotorhoz is kell jogsi? Olyan amin nincs lámpa, és nem közúton szeretném használni, hanem a tőlünk 1-2 utcára található erdőben. Mekkora cross motor kéne nekem? És első motornak melyik az ami viszonylag jó, de nem túl drága?
14 éves vagyok, lány, és 164-5 cm.
Régebben motoroztam, szóval nem teljesen új lesz ez nekem szóval, ha lehet hanyagoljuk az olyan válaszokat, hogy lánynak minek motor, úgyis tönkreteszem stb.. A válaszokat előre is köszönöm.
Az erdőre ugyanúgy vonatkozik az, hogy kell a jogosítvány. Kismotorban, tehát 50ccm-ben nincs crossmotor, amire te gondolsz az egy enduro lenne.
Megfelelő lenne egy Yamaha DT50, Aprilia SX50. Ezekhez a motorokhoz segédmotoros jogosítvány kell.
Yamaha DT, Aprilia RX, Derbi Senda, Rieju RR. Ezekből válogass, de jogosítvány mindenhez kell. Jól írja az előző, az erdőben való motorozáshoz is kell jogosítvány. Joggsi egy esetben nem kell: közforgalom elől elzárt magán területen, a terület tulajdonosának a beleegyezésével, tehát pl otthon a kertben. Lényeg, hogy csinálj egy M jogsit és nincs gond, ha megfognak az sokkal többe fog kerülni a szüleidnek, mint a jogosítvány.
MÉg valami: se gyerek, se 50es crossmotor nem nagyon létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!