Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ilyen drága a lámpa?

Miért ilyen drága a lámpa?

Figyelt kérdés
Van egy régebbi A5-ös Audim, már nem világít az egyik menetfény elől, 950.000 Ft hozzá egy lámpatest. Sajnos külön a ledet nem lehet benne cserélni. Én ennyi pénzt nem akarok kiadni csak azért, hogy menetfényem legyen.

dec. 30. 22:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

"Én ennyi pénzt nem akarok kiadni csak azért, hogy menetfényem legyen."

Nem azért adod ki, hanem hogy hivatalosan átmenjen a műszakin. Írtam a H Astrás példát. Annak idején nekem sem azért kellett cserélni majdnem két havi fizetésemért, mert rommá törtem volna. Hanem mert valamelyik állítómotor időnként hibajelzést dobott be a műszeregységre, pedig funkcionálisan tökéletesen működött. Voltam vele anno nem egy lámpajavító cégnél, sehol nem tudtak vele mit kezdeni.

Műszakin első lépés a világító és jelzőberendezések átvizsgálása. A fényszórónak minden funkciójának tökéletesen működnie kell. Nem fognak legyinteni, hogy hát jó ez most nem világít, da ha ilyen drága az új, akkor jó lesz így is. Mérlegelés nélkül bukás hivatalosan. Mégha csak egy menetfényről is van szó.

dec. 31. 09:08
 12/24 anonim ***** válasza:
Ha b9-es A5 és matrix led, akkor örülj neki, hogy ennyiért van, más márkába sem olcsóbb. Ha sima led, vagy Bi-xenon akkor szimplán csak leakarnak venni, nem kerül ennyibe.
dec. 31. 09:16
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
#7 Asszem amúgy az a gyárija
dec. 31. 09:19
 14/24 anonim ***** válasza:
22%

"Van az a mondás, hogy "ha van pénzed majomra, legyen banánra is". Ideje F Astrára váltani."

Érdekes, ha rongyot akarsz rázni, meg kell venned a gagyit.

Ha tartósat akarsz, akkor meg nem kell venned semmit. :)

F astrásként csak röhögök ezen a sznobérián.

dec. 31. 09:30
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
#13 Igen tudom, valószínű Hella a gyári az Audinál is. BMW-nél ugyanígy jártam tavaly. A gyárinak mondott 390ezer, Hellaként véve 210ezer aztán echte ugyanaz.
dec. 31. 09:54
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Opelnél is Hella volt a gyári. A különbség csak, hogy a GM-es dobozért 50.000Ft-ot ki kellett volna fizetni a Hella feliratú dobozhoz képest.
dec. 31. 10:22
 17/24 anonim ***** válasza:
40%

Ezért vettem halogén fényszórós kocsit 😂 50 vs 400 az enyémnél a különbség darabonként. Jó a Led szép modern, de aki nem akar erre vagyonokat költeni vegyen halogén fényszórós nem prémium autót.

Én a javítgatós verziót választanám ha már ez a probléma van. Vannak erre ráált ügyes szakik akik megmókolják.

dec. 31. 11:12
 18/24 anonim ***** válasza:
48%
A 2-es tag küldte a megoldást. Vannak cégek akik felújítják a lámpákat keress egyet és küld el nekik.
dec. 31. 11:15
 19/24 anonim ***** válasza:
#17 Az veszi többnyire meg akit nem érdekel. Nekem is led van, soha nem volt vele baj, 8 éves. De én legalább látok rendesen.
dec. 31. 12:17
 20/24 anonim ***** válasza:
#17 Aki újonnan megveszi ezeket a kocsikat nem az érdekli őket hogy 15-20 év múlva a menetfény tönkre fog-e menni bennük. Amúgy javítható, vannak erre szakosodott műhelyek.
dec. 31. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!