Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Skoda Octavia 2016 mitől...

Skoda Octavia 2016 mitől eheti az olajat?

Figyelt kérdés
Egy 2.0 TDI, 110 kw, 150 lóerős autóról van szó. Általában 400 km után teszek bele 3 deci olajat, annyit bír kb. Nincs kékes füst, meg semmi olyan, hogy a hűtővízbe olaj keveredett volna. Azt mondják lehúzó gyűrű vagy valami ilyesmi lehet. Régi szerelőm vmi szarhalom kutyulék olajat tett bele éveken át, aztán minden bizonnyal az is közrejátszhatott, azóta olajcserén is átesett az autó, jobb minőségű prémium olajat kapott meg előtte motorblokk mosóval ki lett pucolva, így most csak annyit sikerült elérni, hogy 200 km helyett 400 km után eszi az olajat. Valakinek volt hasonló?

dec. 26. 18:05
1 2
 11/16 anonim válasza:
Próbáld ki a mobil 1 esp formulát.Majd írd meg hogy mit tapasztaltál.A 183 lovasnál magas kartergáz volt és olajfogyasztás.Amikor nem ezt kapta.
dec. 27. 11:25
 12/16 anonim válasza:
Az olajon ne spórolj,a jobb fajták tisztítják a gyürűjáratokat.Én sem vagyok híve a motortisztítókért,de ha már nagyon le vannak tapadva a koksztol a gyűrűk,lehet segíthet.Utána érdemes lekapni az olajteknőt és kipucolni.Ha nem segít,akkor generál.Ezek a motorok szeretnek csapaágyasak is lenni,ha meghajtják.A wv 2023 ban újított ,és tökösebb olajnyomásszabájzót tervezett bele ,érdemes kicserélni.Azt hiszem az om szám maradt csak a végén J jelzés van.
dec. 27. 11:38
 13/16 anonim ***** válasza:
#12 Pont attól csapágyasak hogy a dsg 1100-1200on tartja, nem attól lesz csapágyas hogy néha kap a pofájába. Én is néha pályán leforgattatom S-ben a sebességeit, 260000km-rel köszöni bontatlan. Olajnyomást szoftveresen szabályozták neki, 0 olajfogyás, gyári csapágysor. Ha nincs olajnyomás szabályzás, akkor vagy a dsg váltási pontjait szokták átírni, vagy paraszti ésszel csak S-ben használják.
dec. 27. 13:09
 14/16 anonim válasza:
13 as akkor te már ezt az olaj nyomással a kenést megoldottad,hogy ne legyen csapágyas.Amit írtam,nem én találtam ki.A wv mernökei figyeltek fel erre a jelenségre es tökösebb szabályzót terveztek.
dec. 27. 13:46
 15/16 anonim ***** válasza:
#9 ja tudom ez kering a neten… a 150 lovas ugyan úgy hajlamos rá
dec. 28. 12:21
 16/16 anonim ***** válasza:
#15 Nem hajlamos ha egyben tartják és gondos a gazdája, ellenben a CUN kódos 184lovasokkal csinálhatsz bármit, akkor is zabálni fogják, olyan mint anno az ALT volt.
dec. 28. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!