Van olyan weboldal, ahol meg tudom nézni mely autók nem közvetlen befecskendezéses motorral rendelkeznek?
TSI kapcsán jutott eszembe:
https://www.youtube.com/watch?v=bLbswFs5Myc
Igazából én nem akarok vesződni se ilyen motorokkal, se turbóval a jó öreg régi klasszikus megbízható motorral ellátott autókat szeretném böngészni mert akarok venni egy közlekedőedényt napi ingázásra.
Van valami lista ami a választásomat a fentieket figyelembe véve megkönnyítené?
Sokat hibasan irnak neten is.
Angol oldalakon erdemesebb nezni, mpi roviditesre keresve.
Köszönöm szépen.
Igazából ezek a modellek érdekelnek:
* Skoda Octavia 1.6/1.8 TFSI (esetleg első generációs 1.4 MPI Fabia):
* Honda Civic 1.4/1.8 ill. Accord 2.0
* Toyota Auris 1.6:
* Kia Ceed 1.4 CVVT vagy inkább az 1.6 GDI:
* Mitsutishi Lancer 1.8:
Ezek közül melyik a 3 legjobban ajánlott konstrukció?
Skoda VW 1.6 olaj és trafó zabáló gyenge iszákos sz4r, amennyit elméletben spórolsz turbón és kuplungon elvered olajra meg benzinre.
1.8 TFSI (korai) világ valaha gyártott legsz4rabb motor ever, Googleba beírod és olvasmány lesz róla bőven, ahová hordtam évekig autót szervizbe odavitték a rendőr Skoda Yetiket és mondták hogy 80ezrenként cserélték benne a motort!
1.4 mpi idejét múlt, ezeréves motor, egyszerű és megbízható de lomha és iszákos, engedd el.
Honda Toyota nagyon jók.
Civibe kevés, gyenge az 1.4 (és dupla gyertás és hordósra tud kopni a henger), az 1.8 nagyon jó, az Accord 2.0ese is nagyon jó, mindkét kocsi nagyon jó de nagyon túl vannak árazva.
Auris nagyon jó, a 6gangis 1.6os szuper örök életű motor, csomagtartó elég kicsi, drága is az autó, de amúgy nagyon megbízható.
Kia/Hyundai 1.4 lánc elnyúlhat, olajat zabálhatja, felejtős motor, az 1.6 gdi meg ugye közvetlenbefecsis, emiatt kokszosodhat.
A Lancer egy meglepően jó gép, szintén túlárazott, de megbízható és karakteres.
Köszönöm szépen, igazából a legjobban a Civic tetszik, de nem tudom mennyit fogyaszt az 1.8 (élményre is mindenképp kíváncsi kategória). Lancer pedig formára nem tetszik (kvázi csak a Sportback elérhető, a szedan az álomkategória).
Nyilván a japán kocsiknak meg a rozsda a rákfenéje, természetesen ezt is figyelembe veszem, de nagyon szeretnék egy használt japán szívóbenzines autó gondos tulaja lenni (ellentétben azokkal akik a #megbízhatójapán-ra hivatkozva olajat is ritkán cserélnek) és pont ezért keresem a leghálásabb modellt, amiből végképp a maximumot lehet kihozni.
Civicbol az 1.4 83 lovas valoban gyenge, kerulendo. Az ujabb 1.4 99, viszont egy szuper motor.
1.8 kb. 7-8 litert ker vegyesben, az 1.4 6-6,5L.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!