Szeretnék vásárolni egy 5600 wattos teljesítményű elektromos rollert, de nem tudom a szabályzatot, mert minden weboldal mást ír, most akkor ezekre kell jogosítvány, vagy mi alapján vannak besorolva? Én úgy tudom ha 25 felett bír menni csak akkor kell
Tipús: ootd d88
Hivatalos weboldal: o-otd.com
Tervezett sebesség 25 km/h (lekorlátozható)
Azokra a rollerekre nem kell jogosítvány, aminek sík terepen a maximális sebessége 25km/h és maximum 1000 watt-os motor van benne.
Ja és persze járdán nem lehet használni!
5,6 kW az már bőven SMKP feletti kategória. Csodálkoznék rajta, ha hivatalosan semmi nem kellene hozzá. Biztosan nem tudom, de nem lepne meg ha legalább A1 kellene hozzá. Ekkora teljesítménnyel ha nincs a sebesség lekorátozva, simán 80-100-zal előzgeted vele az autókat. Ami egyrészt nagyon veszélyes, hiszen semmilyen védelem nincs körülötted, azzal a kicsi kerékkel ha egy kátyúba ilyen tempónál belefutsz, hát nem lehet kellemes... Másrészt szemet szúrhat, megállíthatnak.
Bár az utcánkban van egy 45-50 körüli fószer, aki évek óta valami elektromos gördeszkaszerűséggel jár télen-nyáron. Mindig karbatett kézzel ácsorog rajta, a kezében van a vezérlője, amivel irányítja. Simán hajsít városban 50-60-nal vele az autók között, bukósisak és egyéb védőfelszerelsé nélkül. Bátor ember. És még nem láttam, hogy bárki izélgatta volna miatta.
Továbbra sincsenek szabályozva az elektromos rollerek, jogi szürkezóna az egész.
De ezzel a teljesítménnyel már bőven az A1 kategóriába esne.
3.
Aztán mi írja elő per pillanat azt a bukósisakot rollerre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!