Valaki tart úgy motor vagy autót hogy kb 1 hónapot használja 1 évben?
Hol tárolod és hogyan, hogy az állasban ne legyen baja?
Milyen járműröl van szó és miért csak ilyen keveset használod?
Van egy öreg terepjáróm, amit csak horgászni, gombászni, kirándulni használok, de mostanában kevesebb időm van ezekre. Simán kint áll az udvaron, extraként egy napelem van a tetején, hogy szinten tartsa az aksit és annyi.
Mellette van egy motorom (nagyrobogó), ezt csak szezonban és csak jó időben használom. Egy féltető alatt áll téliponyvával letakarva, az aksi kiszedve belőle és kész.
Egyiknek sincs baja az állástól, pedig elég ridegen vannak tartva :)
Volt kb 3 évig egy Kawasaki Z1000 motorom amit megtartottam mikor Németországba kiköltöztem. Nyaranta mikor haza jártam pár hétre akkor lecserétem az olajat aztán amennyit tudtam mentem vele. Jellemzően ilyen 500-700km nél több nem jött össze egy szezonban. Mikor már eldőt hogy nem annyi időt leszek kint mint tervztem az elején és hogy terveim közt az is szerepel hogy egy harmadik országba költözve indítsak majd válalkozást akkor úgy döntöttem nem érdemes tovább tartogatni otthon és eladtam. De mivel terveim motoros témájú így vettem egy másik motort idekint. Szóval nem bánkódok.
Egyébként Németországban sok olyan motor van amit alig használnak. Én tavaly vettem egy Suzuki GSXS1000-et (2019) és 6440km-rel vettem meg patika állapotban még a tábtartón a festék sem volt kopott.A gumi is DOT szám alapján még az lehetett rajta amivel megvették viszont rendszeresen szervizelve volt,még új aksit is kapott 2022-ben. Itt az emberenke van pénzünk megvenni amire vágynak viszont később jönnek rá hogy nincs hozzá elég szabadidejük. Ha hirdetéseket megnézed láthatod hogy sok kihasználatlan jármű van.
Valaki tart úgy motor vagy autót hogy kb 1 hónapot használja 1 évben?
Hát évente 30 nap használat körül lehet, de soha nem számoltam ki
Hol tárolod és hogyan, hogy az állasban ne legyen baja?
Utcán, 2-3 hetente megyek vele, rendszeresen lemosom, ennyi az állagmegóvás jelenleg. Ha elkészül a ház, lesz neki garázs (vagy az utódjának)
Milyen járműröl van szó és miért csak ilyen keveset használod?
"Sport"autó. Kaptam cégest, így végre hobbiautó státuszt kaphatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!