Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gyújtáskapcsoló lehet a hiba?

Gyújtáskapcsoló lehet a hiba?

Figyelt kérdés

Van egy motorom, olyan hibája van hogy a kulcs elfordítására nem mindig adja rá a gyújtást (vagyis semmilyen műszer nem kap áramot így nem is indítható gombnyomásra a motor). És hogy mikor csinálja ezt teljesen random, van hogy tízszer egymás után semmi majd egyszer csak a kövi kulcselfordításra él a műszerfal, van áram. Aztán hol megint van hol nincs, teljesen véletlenszerű. Próbáltam a kormányt mozdítani jobbra-balra hátha kábeltörés de úgy néz ki ettől nem függ a jelenség.

Ez valószínű hogy maga a gyújtáskapcsoló hibája lesz? Ha behelyezem a kulcsot oldalra kb egy millimétert mozog a kulcscsal együtt a zár a foglalatban, lehet hogy már kikopott vagy valami és azért van ez a jelenség?

tegnap 14:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha beindul, akkor utána nem áll le?
tegnap 14:30
 2/6 A kérdező kommentje:
#1 Nem. Simán indul, szépen jár majd le is lehet állítani a kulcs visszafordításával. Az akksit kimértem, stabil 12.7V.
tegnap 14:32
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nem feltétlenül gondolnám, hogy gyújtáskapcsoló, mert abban az esetben általában menet közben a rázkódástól is hajlamos megszakadni. Bár őszintén szólva motorokhoz nem értek, de kétlem, hogy másként működne, mint autóknál.

Milyen motorról van szó? Esetleg immo van benne?

tegnap 14:40
 4/6 A kérdező kommentje:
#3 Egy sima 50-es Generic, nincs benne immo.
tegnap 14:52
 5/6 A kérdező kommentje:
#3 Motoroknál annyiban másabb a gyújtáskapcsoló, hogy itt nem a kulcs elfordításával lehet a motort közvetlenül indítani (bár lehet van ilyen is de amelyekről én tudom ott nem így van). A kulcs elfordításával csak az áramot adja rá, a motort a markolat melletti gomb megnyomásával lehet indítani de csak ráadott gyújtás mellett, leállítani viszont ezt a modellt csak a kulcs elfordításával lehet.
tegnap 14:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Találtam gyári javítási útmutatót, 126. oldalon van róla rajz: [link]
tegnap 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!