Mert egy halom váratlan kiadása lehet. Ha az összes pénzét elkölti autóra akkor miből vesz hűtő, tűzhely, mosógép, stb ha ezek elromlanak???
dec. 20. 06:57
2/12 anonim válasza:
23%-a.
dec. 20. 08:59
3/12 retektorta válasza:
Csak a legelvetemültebb idióták költik az összes spórolt pénzüket egy olyan tárgyra, aminek idővel csökken az értéke, további pénzeket kell rákölteni, bármikor megsemmisülhet, elveszhet (mert ugye casco-ra nem marad pénz, de szép felni is hamarabb kell, mint pl. riasztó). Aztán ha ez bekövetkezik, akkor panaszkodnak, hogy évekig dolgoztak álmaik autójáért, és most nem maradt semmijük.
dec. 20. 09:38
4/12 anonim válasza:
Én most pont kiadtam az összes pénzem.
Egy egész szezon pénz ráment.
dec. 20. 12:46
5/12 anonim válasza:
Honnan veszed, hogy nem vásárolnak hitelre az emberek autót?
dec. 20. 14:02
6/12 anonim válasza:
Én magam legutóbbi autóvásárlásom alkalmával szándékosan nem adtam ki többet az akkori spórolt pénzem egyötödénél. Legközelebb se lesz ez másképp.
dec. 20. 17:37
7/12 anonim válasza:
Éppen, hogy nagyon gyakori, hogy szinte az egészet elköltik, vagy hitelt vesznek fel / hitelre veszik, hogy azért az egészet teljesen mégse kelljen. Magyarán úgy vesznek autót, hogy nincs rá pénzük. Különösen jellemző ez a 10 millió körüli új autók gazdáira.
dec. 20. 19:24
8/12 A kérdező kommentje:
Aki 1,5 millióért vesz autót az általában nem hitelre veszi. Az ismerőseim kp-ben vettek autót, csak az vette hitelre aki újonnan vásárolta.
dec. 23. 03:12
9/12 anonim válasza:
Nem csak magyar sajátosság ez, a nagy átlagnak ha van 1M kp-ja akkor a 3-5M-es használt kocsikat nézegeti. Ha van 5M kp-ja akkor a 10-15M használt luxus piacon nézelődik, hiszen ő már az élet császára. Ha valaki messze a lehetőségei alatt vásárol azt a környezete teljesen hülyének nézi.
dec. 23. 12:42
10/12 A kérdező kommentje:
Amerikában jellemzően hitelre vesznek az emberek autot, akar uj vagy használt. Nem jellező hogy valaki arra tesz félre hogy legyen másik autója.
Magyarországon viszont nem szeretik az emberek a hitelt a magas kamatok miatt és a devizahitelek idején a törlesztő is megemelkedett. Szoval inkabb összegyűjtenek az emberek annyi pénzt hogy tudjanak venni egy autót készpénzben. A kérdés hogy a legtöbben akik így tesznek azok minden spórolt pénzüket autóra költik, vagy sokan vannak akik lényegesen több megtakarítással rendelkezenek mint amennyiért autót vesznek? Én úgy vettem észre hogy aki pl 500 ezres szuzikival jár annak valószínűleg nincs 1,5 milliója a bankban mert ha lenne akkor lecserélné az autóját.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!