Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem fog rendesen a...

Miért nem fog rendesen a kézifékem?

Figyelt kérdés

Tárcsafékes.

Új tárcsák, betétek vannak elöl is hátul is (hátul a lényeg esetünkben) sőt a kézifék bowden is új.

Behúzom a kéziféket feszül a bowden tovább nem is tudom húzni a kart és mégis lejtőn gurulna az autó…

tegnap 21:15
 1/3 anonim ***** válasza:

A hátul tárcsafékes autók nagy részén a kézifék nem a féknyeregben, az üzemi fék által pumpált betétekre hat, hanem a féktárcsa belsejében kialakított kis méretű dobot működteti. Ez azért van így, mert dobot mechanikusan fékezni egyszerűbb, mint tárcsát, főleg, ha még hidraulika is van benne.

Ha a te autódon is így működik a kézifék, akkor a hátsó féktárcsák és fékbetétek cseréje nem hat a kézifék működésére, ha kopottak a fékbetétek, ugyanúgy nem fog.

tegnap 21:45
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem az én autómban nem így műkódik
tegnap 22:21
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem sem úgy működik, mint amit az 1-es ír. Pedig két hátul tárcsafékes autóm van jelenleg. Mindkettő az üzemi fékbetétet szorítja a tárcsára.

Olyan sok hibalehetőség nincs. A kézifékkarnál nem tudsz feszíteni a bovdenen? Ha csúszik, az azért lehet, mert nem szorítja rá elég erősen a betétet a tárcsára.

tegnap 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!