Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem megy rendesen a...

Miért nem megy rendesen a mopedem?

Figyelt kérdés

van egy derbi sendam, voca chromed 50/70 kipufogóval és 90 es főfúvóka van benne, gyári 50-es henger, nyitott cdi, 10 ezret forog vele, de alacsony fordulaton nagyon nem megy, kell neki 5-6 másodperc hogy felgyorsuljon 15-20 km/h-ra, ilyenkor olyan mintha beállna a fordulat egy bizonyos pontra 1-2 másodpercre, aztán hirtelen elkezd húzni és egyből 50-60-70 km/h, egészen 90km/h fölé gyorsul

ez miért lehet?

okt. 20. 17:26
 1/5 anonim válasza:

nincs nyomatéka alacsony fordulaton

teljesen normális, főleg ha magas fordatra tervezett rezó van rajt

okt. 20. 17:38
 2/5 anonim válasza:
2 ütemű azért
 3/5 A kérdező kommentje:
igen magas fordulatra tervezett rezó van rajta, de láttam youtubeon egy hasonló setuppal lévő motort és neki is a felső fordulatszám tartományban ugyanúgy megy mint nekem, de nem csinálja neki ezt alacsony fordulaton, hogy nem akar menni egyáltalán, odahúzza neki és rendesen kipörög, én meg odahúzom, egy picit elkezd gondolkodni és csak utána megy
okt. 20. 17:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Egy karbon membránt érdemes volna megpróbálni, elvileg attól alacsonyabb fordulaton is jobb lesz, és esetleg egy másik gyertyát. Érdekes, hogy az Unix a D50B-s blokkhoz NGK-t és Champion gyertyát is feldob, és utóbbival szerintem jobban megy, és egymás mellé téve más is a hőértéke, utóbbinak jobban kinn van az elektródája. Ára nem vészes 1500Ft, esetleg próbáld ki.
okt. 20. 19:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Arról hallottál mikor a moto GP még kétütemű motorokat is engedte, az 500-as kétüteműek voltak egy kategóriában az 1000-es 4 üteműekkel? Tehát azonos köbcentis motornál közel kétszer akkora nyomaték van a 2 ütemű mint a 4 ütemű motorokban.

nov. 6. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!