Már használt autóakku mennyi ideig bírja használaton kívűl?
Figyelt kérdés
Sógortól kaptam egy akkut ez kb fél évet használt. Az enyém 2 éves, hibátlan.
Ha elteszem a garázsba, és havonta rátöltök kb mennyi ideig marad használható? Pár évet kibírhat? Vagy igy is tönkremegy?
dec. 16. 15:11
1/5 anonim válasza:
Szerintem pár évet simán, bár attól is függ, milyen akku. Vannak jó minőségűek, meg van némely olyan gyári akku, ami nálam fél évet sem bírt. A motoromba speciel még az előző tulaj több mint 5 éve vett akkut, most néha ráteszem a csepptöltőt és kiderül, hogy az égvilágon semennyit nem merült használaton kívül.
2/5 A kérdező kommentje:
Varta Blue Dynamic D59
dec. 16. 16:47
3/5 anonim válasza:
Hát, a Varta az az én tapasztalatom szerint lutri. A Ford gyári hulladék, a Toyota jó. Én a Yuasára esküszöm, de amennyibe az kerül legyen is jó.
4/5 anonim válasza:
Nekem is van egy ilyen akkum. 1 éves volt, de le volt merülve. Ki akarták dobni. Elkértem, odaadták. Gondoltam ha másra nem is jó, eljátszok vele. Van egy CTEK töltőm, rekondícionáló programot futtattam rajta. Simán sikerült feltámasztani. Terhelővillával mérve a gyári indítóáram 80%-át tudja hetekkel, hónapokkal később is. Autóba már nem raknám, az enyémbe kicsi is lenne. De a garázsban elfér a polcon vésztartléknak bikázáshoz. Én is azt csinálom, hogy időnként feltöltögetem. Egyelőre bírja.
5/5 anonim válasza:
Vannak aksik amik használva is elmennek 10 évet, akkor szerintem használat nélkül ha sohasem hagyod teljesen lemerülni, akkor 5-10 évet kellene hogy bírjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!