Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egyedülálló nőként hogyan...

Egyedülálló nőként hogyan vegyek autót, ha nincs semmi hozzáértő segítségem?

Figyelt kérdés
Én annyira nem értek a motorikus dolgokhoz, hogy semennyire! Kinéztem magamnak egy céget, akik kiszállnak helyszínre és átnézik az autót. A Google értékelésük elég jó 4,7-es többszáz komment alapján. Viszont nagyon drága “mulatság”, ha több autót is meg kell nézni, mert mondjuk sorban rosszak, azaz nem éri meg őket megvenni. 4-5 autó esetén 150-200 ezer forint, amit nem sajnálok rá, de sajnos nincs annyim. Ha levonom az átvizsgálást, a hibák megjavíttatását, az átiratást, papírozást, akkor legfeljebb 1millió 200 ezrem marad az autóra. Ez ezzel jár, oké. De hogyan mehetek biztosra, hogy minnél kevesebb autót kelljen átnézni? Ötletek?
dec. 16. 11:03
1 2 3
 11/21 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Aki nem enged átvizsgálást az átverésre megy. És még ő háborog hogy akkor nem jön létre üzlet. Nyilván rozsdakupacot árul. Egyébként 2 milió alatt ne várj csodát. Az alap hogy aláfeküdtem a kocsinak mikor elmentem megnézni. Másik hogy ismét januárban vettem kocsit mint az előzőt. Előzőnél átvertek mert nem működött a klíma. Ezt télen nem próbálgattam. Mikor a mostanit vettem kipróbáktam azt is motorhàztető felnyit és ellenőriztem megy e. Valakit mindenképp vigyél magaddal. De 1.2 ért nagy csodákat ne várj. És ott lesznek a kötekező dolgok vétel után . Vezérlés csere fékeket megnézni olajcsere . Meg vagy 3-400 ezer is lehet.
dec. 16. 11:38
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, ha egy autó annyira olcsó az nem véletlen és arra tuti költeni kell majd nem keveset....

Mint írták, ahol nem engedik az átnézetést és próbautat azt el kell felejteni.

Nyáron kísértem egy ismerősöm autót nézni, egy pár éves passatot. Mondtam, hogy pár dolgot meg tudok nézni de sok mindent azért nem mert nem értek a típushoz.

De egyből felajánlották a próbakört illetve, hogy van saját átvizsgáló szakemberük illetve el is vihetjük valahova vagy jöhet átvizsgáló szakember.

A normális helyen így állnak a dologhoz.

Amúgy milyen autókat nézegetsz?

dec. 16. 11:41
 13/21 anonim ***** válasza:
Nálam ez úgy volt, hogy beszéltem az átvizsgáló emberrel, megbeszéltük, hogy átküldöm a hirdetéseket, amik érdekelnek (előtte elég alaposan előszűrtem, jszp lekérdezés, végigmustráltam minden elérhető fotót, tulajokkal beszéltem), utána egyeztettünk, hogy melyik 2-3-at érdemes megnézni személyesen.
dec. 16. 11:45
 14/21 anonim ***** válasza:
15%

1. Kereskedotol csak uj autot.

2. 600-700e koruli kocsik a c kategorias mi osegzek sajna. 1m-tol indul az alja. Lesznek hibai boven.

3. Olcso kocsi eseten engedd el az igenyeket mint pl a marka.

4. Atvizsgalas addig mukodik ha csak 1-2-t kell megnezetni. Utana kezd kifolyni a penz az ablakon. Es igx is bel3futhatsz boven gondba.

5. Okolszabaly, hogy hasznalt autonal rakoltod megegyszer az arat. Ugyis vezermuszij cserevel meg olajcserevel inditasz.

En azt mondanam, hogy gyujts meg hozza 1-1.5M-t es vegyel egy Dacia Logant. 3M korul fiatal, 5-6 eves kocsikat lehet venni, tobbseguk rendesen szervizelt. Van facebook csoport is ahol megbizhato emberek vannak. Sokan voltak akik megvettek az uj Daciat es persze tobbseguk nem hasznalta agyon. Sok ilyen 5-6 eves van 40-50e-s valos futassal.

Persze jonnek majd a kommentek, hogy mocskos roman meg a tobbi.

dec. 16. 12:28
 15/21 anonim ***** válasza:
52%

Próbálj inkább magánembertől venni.

Ha normális karban tartotta az autót.

dec. 16. 12:49
 16/21 anonim ***** válasza:
31%

Autókereskedésekből ne vegyél. Túl vannak árazva, rá van kenve 5kg wax, ki van szilikonozva belül minden. Az autó alja meg rohad szét.

Háznál a legjobb venni, nappal! Este nem megyünk autót nézni, nem látni semmit!

Átvizsgáló cégek: festékvastagságot mérnek, alánéznek, esetleg ráteszik a diag műszert. 10x körbejárják. Mennek vele 1 kört.

Szorgalmas vagy, jó a füled, ezeket te is megtudod csinálni ha előtted az autó. Szólsz az egyik ismerősödnek, álljon eléd az autójával. Nézd meg jobban az övét műszakilag. Gyakoroljál rajta.

dec. 16. 14:13
 17/21 anonim ***** válasza:
50%
Fizetsz a hozzáértő segítségért és kész
dec. 16. 14:31
 18/21 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Marhaság hogy kereskedőtől nem szabad venni. Ők is magánszemélytől veszik nem de? Van tisztességes kereskedő is. Én is ott vettem 5 éve kocsit. 7 èves Dustert. Alánéztem szép volt. Nem rohadt. Természetesen első a vezerlés és olajcsere volt. Azóta hiba nélkül negy.
dec. 16. 15:12
 19/21 anonim ***** válasza:

Olyan autót vegyél,amiből nagyon sok van.Tömegautót mint pl:suzuki,opel.Én kerülném a ritka vagy a prémium kategóriás autókat,ha csak ennyi rá a keret.

Elsősorban Opel corsa,suzuki swift,ignis vagy Ford Fiesta.

Keress egy autószerelőt a környékeden és tőle kérjél tanácsot,mert majd ő fogja javítani az autódat és lehet,hogy pl. a kia-t el sem vállalja.

dec. 16. 16:55
 20/21 anonim ***** válasza:

"nagyon drága “mulatság”, ha több autót is meg kell nézni, mert mondjuk sorban rosszak"

Még drágább mulatság venni egy roncsot és rákölteni a vételár kétszeresét a rendbehozatalra.

dec. 20. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!