Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egyedülálló nőként hogyan...

Egyedülálló nőként hogyan vegyek autót, ha nincs semmi hozzáértő segítségem?

Figyelt kérdés
Én annyira nem értek a motorikus dolgokhoz, hogy semennyire! Kinéztem magamnak egy céget, akik kiszállnak helyszínre és átnézik az autót. A Google értékelésük elég jó 4,7-es többszáz komment alapján. Viszont nagyon drága “mulatság”, ha több autót is meg kell nézni, mert mondjuk sorban rosszak, azaz nem éri meg őket megvenni. 4-5 autó esetén 150-200 ezer forint, amit nem sajnálok rá, de sajnos nincs annyim. Ha levonom az átvizsgálást, a hibák megjavíttatását, az átiratást, papírozást, akkor legfeljebb 1millió 200 ezrem marad az autóra. Ez ezzel jár, oké. De hogyan mehetek biztosra, hogy minnél kevesebb autót kelljen átnézni? Ötletek?
ma 11:03
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem mehetsz biztosra.

Egy nagyjából 1,2 milliós használtatónál semmiképpen.

Javíthatsz az esélyeiden, ha olvasgatsz és eleve elkerülöd azokat a típusokat amik közmegegyezésesen rizikósabbak.

ma 11:08
 2/17 A kérdező kommentje:
Kimaradt a sztoriból, hogy ma felhívtam az autókereskedőt, akinél kinéztem magamnak egy autót és mondtam, hogy egy szakemberrel átvizsgáltatnám az autót, mielőtt megveszem, de azt mondta, hogy nem lehet. Meg azt, hogy az ilyen átvizsgálások után soha nem jön létre a megvásárlás.
ma 11:08
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Azt a kereskedőt engedd el bátran. Egy csomóan árulnak ugyanolyan kocsit amit kinéztél magadnak.

ma 11:11
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem értesz az autókhoz (ez a férfiak jó részére is igaz, csak nem vallják be), feltétlen elöször szakemberrel nézesd át az autót, mielött megveszed. Ahol ebbe nem egyeznek bene, ott valami átverés van
ma 11:14
 5/17 A kérdező kommentje:
Igen sokan, de ez a példány sokkal olcsóbb volt, mint máshol. 600-900 ezerrel olcsóbb, konkrétan egy Kia Venga 2012-es és nagyon szép! 990 ezerért adja, mélyen áron alul, mondjuk ez gyanús lehet. Annyi, hogy az egyik hátsó kerék feletti rész meg van gyűrődve, valami bele mehetett.
ma 11:15
 6/17 anonim ***** válasza:
36%
Ott van a becsületes nepper a youtuberol, miböl tart irni neki egy mailt es erdeklödni?
ma 11:17
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Mindíg abból indulj ki, hogy csodák nincsenek. Ha egy autót vagy bármi mást 40%-kal olcsóbban adnak mint bárhol bárhol máshol, annak oka van. És az nem a szerense.

ma 11:20
 8/17 A kérdező kommentje:
Igen, gyanús is volt, hogy miért ilyen olcsó. Ugyan nagyon vonzó az ár és az autó, de ha utána derül ki, hogy pl egy millát rá kell költeni, na annyi pénzem most nincsen.
ma 11:32
 9/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! A becsületes neppernél két millió alatt nincsen kocsi, nekem pedig nincs annyi pénzem.
ma 11:33
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűbb verzió az, hogy felbérelsz egy helyszíni átvizsgálással foglalkozó személyt. Kimegy és ott helyben átnézi az autót. Közel sem eléggé alapos, mert talajon álló autót nem lehet alaposan átnézni, de amit át lehet, azt megteszi.

Alaposabb, de időigényesebb módszer, hogy megbeszéled az eladóval, hogy szeretnéd szervizben átnézetni. Keresel egy normális szervizet, felhívod őket, mondod hogy vásárlás előtti állapotfelmérést szeretnél, adnak időpontot, elviszitek az autót, többit majd mondják. A problémák javítására is adnak egy ajánlatot, így el tudod dönteni, hogy megéri-e, vagy ez alapján próbálhatsz alkudni a vételárból. Sokkal alaposabb, persze mint mondtam, időigényesebb.

ma 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!