Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóhoz milyen pumpát vegyek?

Autóhoz milyen pumpát vegyek?

Figyelt kérdés

Két esetem volt:

1. defekt, leeresztett, felpumpáltuk, annyi időre elég volt hogy a gumishoz elérjek vele;

2. lassan szökött a levegő, kb. 2 hét alatt ment le 2,2-ről 1,5 Bar-ra. Valószínűleg öreg volt már a gumi (lecseréltem), de addig benzinkutakon pumpáltam fel.

Vennék a kocsiba pumpát, pont az ilyen esetekre.

A gondom az, hogy az olcsóbbaknak nagyon gagyi a nyomásmérője, szeretném pontosan beállítani a 2,2 Bar-t. Tetszenek a szivargyújtós pumpák is, de a kéti (vagy láb) pumpa annyiban tünik praktikusnak, hogy nem kell hozzá áram, és talán kevésbé hajlamos a meghibásodásra.

Milyet vegyek?

Köszönöm.

ma 09:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Kézi és lábpumpákkal megőszülsz mire egy kereket felfújsz, és idővel tönkre is megy benne a membrán. Én legalábbis így jártam a lábpumpámmal. Akkus kis kompresszor is max motorhoz jó,vagy csak 13-24-es kerékhez,de nagyobbat nem tud felfújni. Valami szivargyújtós kompresszort vegyél ha mindenképpen szeretnél venni.
ma 09:48
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem a legalapabb 4000ftos szivargyújtós kompresszorom van. Teljesen jó, mindig azzal szoktam és tőlem szokták kölcsönkérni is.
ma 10:02
 3/7 anonim válasza:

"Kézi és lábpumpákkal megőszülsz mire egy kereket felfújsz, és idővel tönkre is megy benne a membrán."

Szerintem nem em a gumimatracpumpát értette lábpumpa alatt.

Az én tapasztalatom, hogy a normális 2 hengeres lábpumba nem rossz. De vannak nagyon silányok is, pl nekem volt ilyen aldis fajta, azzal pár évig biciklit pumpáltam csak, meg egyszer kocsit, aztán kb. 2 év után látom, hogy tengely kikpotatta a furatot 2 centi hosszon ilyen oválisra és ki lehetett dobni.

ma 10:07
 4/7 anonim ***** válasza:
Biciklis műhelypumpa digitális nyomásmérővel.
ma 10:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Hordozható kompresszor
ma 10:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Amelyik neked szimpatikus.

Ha kézit veszel az is megfelel, ha szivargyújtóst, az is.

A lassú defektet meg inkább a szelep vagy egy gumiba állt szeg vagy csavar okozza, nem a gumi kora.

ma 11:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Mindenképp szivargyújtósat vennék.

Lassú, hangos, de a francnak van kedve az út szélén a fagyban, esőben vagy a hőségben pumpálgatni.

Szerintem felesleges drágábbat venni, arra jó, hogy felfújd vele annyira hogy egy benzinkúti kompresszorig elmenj vele.

ma 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!