Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A4 b8 3.0tdi és 2.0tdi mire...

A4 b8 3.0tdi és 2.0tdi mire kell vigyázni?

Figyelt kérdés

Audi a4-eseket nézegetem, 3.0tdi és a 2.0tdi motorral. Ezeknél a motorknál mire kell figyelni (manuuális 6fokozatú)?

A v6-nál tudom, hogy a vezérlés csere húzós, mert a tűzfal felé néz a lánc.

Ezen kívül mi az amire megéri odafigyelni?

Előre is köszönöm, a válaszokat, főleg aki tapasztaltból ír.

dec. 15. 22:20
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Az a baj, hogy ezeknél szó szerint mindenre.
dec. 15. 22:42
 2/8 I_streetmaster válasza:
Évjárat sokat segitene.
dec. 16. 04:54
 3/8 anonim ***** válasza:
10%
Arra vigyázz , nehogy megvedd.
dec. 16. 06:18
 4/8 A kérdező kommentje:
Nincsen konkrét évjárat kinézve, de a b8as széria eleje, 2008,2009,2010.
dec. 16. 09:41
 5/8 anonim ***** válasza:

2.0-nál motorkód szerint az olajpumpa meghajtótengely. Filléres tétel a csere, de ha ledarálja, akkor az egész motor mehet a kukába.

Ez típushiba volt, alulméretezték a a hatszögtengelyt bizonyos típusokban.

Mondjuk, ahol a vezérléscsere árán kell sakkozni, ott lehet újra kellene gondolni milyen modell a kiszemelt.

dec. 16. 14:39
 6/8 anonim ***** válasza:
Motor ha rendben van és nem multitronic akkor túl sok fejfájást nem hajlamosak okozni. Ha v6 ugye ahogy te is írtad a vezérlés, bár ha belefér az az 5-600k amiből kicserélik akkor az is egy tök stabil dolog lehet, nyílván a 2.0 költséghatékonyabb, bár nálam voltak 2 literesek és azt kell mondanom hogy aki gyengél egy 170/177 lovas crtdi-t egy 7 gangos stroniccal annak a 3 liter se lesz elég chip nélkül. Ha mérlegeled a v6nál 2vel több henger és porlasztó van, egyel több hengerfej, drága és bonyolult vezérlés, ha belenyúlsz és felújításra kerül sor sokkal durvább mint a 2.0., és sose használod ki.
dec. 16. 19:36
 7/8 A kérdező kommentje:
igen, én is ezért a 2litereset nézem inkább, mert nem nagyon van szükségem nekem a v6-ra, a fejfájás meg szerelőnél töltött hetek nem hiányoznak. (havernak van, és ha szerelőhöz megy a kocsi akkor sok időt tölt ott) Köszönöm a válaszokat
dec. 16. 23:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Igazábol mindenre ami az első és hátsó lökhárító között van.
dec. 31. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!