Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire törvényszerű, hogy...

Mennyire törvényszerű, hogy egy Mercedes fenntartása mindig több, mint egy alacsonyabbra besorolt márka autójáé?

Figyelt kérdés

Mennyibe kerül évesen fenntartani 2013 azonos évjáratban, üzemanyag költséget leszámítva egy Mercedes C osztályt, egy Skoda Superbet és az összehasonlíthatóság kedvéért, egy Suzuki Vitarát?

Hallottam már olyat, hogy valaki egy Ford Focusra kellett költsön 1 milliót,3 milliós vételárnnál, de ismerek olyat is aki szinte hibátlanul üzemeltet egy w211-es Mercedest 5 éve, amit a kínálat közepéről vett.

Mi az igazság? Van-e egyáltalán univerzális igazság?

Mennyi pénz kell "legyen a zsebben" egyes autótípusokhoz a C osztály méretkategóriájában karbantartásra évente?

Köszönöm a válaszokat

dec. 14. 12:40
A kérdező szavazást indított:
Évi 200.000 körül van a szervize egy 2013. 1.8 kompressor C osztálynak (automata)
Évi 400.000 körül van a szervize egy átlagos 2013. 1.8 kompressor C osztálynak (automata)
Évi 600.000 körül van a szervize egy 2014. 1.8 kompressor C osztálynak (automata)
Évi 800.000 körül van a szervize egy 2014. 1.8 kompressor C osztálynak (automata)
Évi 1.000.000 körül van a szervize egy 2014. 1.8 kompressor C osztálynak (automata)
4 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Pontos típus/állapot/használat függő.
dec. 14. 12:50
 2/13 A kérdező kommentje:

vehetjük pontos típusnak a Mercedes C osztály, 2013- 1.8 kompressor-t automata váltóval.

Sajnos úgy látom a szavazásnál elírta, minden esetben azonos típusról van szó.

dec. 14. 12:55
 3/13 anonim ***** válasza:
Az olcsó autóra is lehet sokat költeni, csak sokan lesz@rják. Az biztos, hogy a mai Suzukik sem azok a Suzukik mint a kockaswift idejében, ezek csak tankolással nem fognak sokáig közlekedni.
dec. 14. 13:09
 4/13 anonim ***** válasza:
Nézd eleve a kocsi magában tré.. erre rájön hogy általában az ilyeneket azok veszik akik hírből sem ismerik hogy mi az a karbantartás, fogalmuk nincs egy autó üzembentartásáról, na most egy ilyentől megveszed, akkor sok jóra nem számíthatsz hosszútávon.
dec. 14. 13:09
 5/13 anonim ***** válasza:

Nem lehet így általánosítani, hogy mennyi az éves szerviz, mert attól függ éppen mi kopik, romlik el az adott autón.

1 millió manapság szerintem nem egy hű be nagy költség, amitől hanyatt kéne vágnia magát az embernek. Egy 8-10 éves Opel Astrán 600-700eFt körül van a számlás vezérléscsere. Ha még a kuplungot, lendkereket is cserélni kell, simán bőven 1 millió fölött van a végösszeg. És ez azért nem olyan hatalmas dolog, kopó alkatrészek.

Továbbá a 2013-as Mercedes nem garanciális már. Ha ismersz megbízható szervizt, nem kötelező márkaszervizbe hordani. Egy olajcsere otthon is kivitelezhető akár. És máris nem kerül milliókba.

dec. 14. 13:42
 6/13 anonim ***** válasza:
Ez pontosan így van 3-as! Csak sok hülye nem tudja, hogy pl egy 2001-ben gyártott ezres swiftben euro 3-as motor van központi befecskendezéssel 1db injektorral, míg pl egy 2018-as 1.2-es swiftben euro6-os, közvetlen befecskendezéssel, 8db injektrorral.
dec. 14. 13:56
 7/13 A kérdező kommentje:

3 mas,

Egyet értek. A használtpiacon a Suzukira még rájön az is, hogy relatív drága a megbízhatóság mítosza miatt

4 a megbízhatóság mítosza mellett van a karbantartás mítosza is.

Melyik az az autómárka amit olyanok vásárolnak akik minden helyzetben pöpec módon karban tartják? Használtan is tökeletesen adják el csak?

5

köszönöm a választ.

Első saját autónak szeretném venni ezt a típust, de a fenntartási költségeket nem igazán tudom.

A családban van egy mazda 6, amit otthon néhány évig vezettem. Az az autó azért nem reális összehasonlítási alap, mert a rozsda a legfőbb költsége.

Ezen kívül sajnos reális jó tanácsokat nem tudok kérni a családomban. Ennek az okát itt felesleges lenne kifejtenem.

A lényeg csak annyi, hogy vakon vagyok, kellene pár valódi tapasztalati tanács.

Mivel úgy látom tapasztalt vagy részrehajlás nélkül mégis tudnál nekem adni valami tanácsot a fenntartással kapcsolatban?

Évente mennyi legyen az, amivel kalkulálnom kell ezzel az autóval, hogx ne legyen gond?

Vásárlás: kínálat felső harmada

dec. 14. 13:58
 8/13 anonim ***** válasza:

"Mivel úgy látom tapasztalt vagy..."

Mercedesem még nem volt. Bár az utóbbi időben felmerült egy CLA... 11-12 éves használt autó révén nem lehet ezt pontosan megmondani. Ha a kínálat felső harmadából veszed és átvizsgáltatod, jó állapotút veszel, akkor mindent megtettél, hogy nagy meglepik ne érjenek. Tudom, hogy ezzel nem leszel sokkal beljebb, de amit általánosan, márkától függetlenül szoktak javasolni, a vételáron felül maradjon a számládon 500-600e legalább! Ha valami váratlan meghibásodás hirtelen felbukkan, legalább nem leszel teljesen meglőve. A többit meg majd menet közben fogod kitapasztalni. Sajnos önmagában az állapot sem garancia semmire: a mostani autómat újonnan rendeltem. Én még ennyit autóval soha nem szívtam! Az első két évben többször kellett garanciában napokra a szervizben hagynom. A motorját is szét kellett borítani. Jó 2-3 millió lett volna összességében a javítás, ha nincs garancia. És ez nem Mercedes, csak átlagos alsó-középkategóriás autó.

Lehet hogy szerencsés leszel és csak szűrőket meg olajat, folyadékokat cserélsz egész évben. De az is lehet, hogy előjönnek majd komolyabb problémák. Ezt előre nem lehet tudni.

dec. 14. 14:10
 9/13 anonim ***** válasza:
#8 Inkább autótipusra lehetne talán ezt szűrni, mert minden márkának vannak olyan tipusai amit olyanok vesznek akik egy mákdarálót sem tudnak megfelelően karbantartani. :D :D
dec. 14. 14:22
 10/13 anonim ***** válasza:
34%

Aki az "univerzális igazságot" keresi de közben ennyire fillérb...ó, az ne vegyen mercedest.

Sőt, semmilyen autót ne vegyen.😥

dec. 14. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!