Mi lehet a gond a gáz pedállal?
Pár hete egyszercsak a semmiből mikor hármasban volt a motor elment a gázpedál. Hiába nyomtam, nem érzékelte. Feltettem gyorsan négyesbe és utána ment. Ezután folyamatosan mikor indultam el vele egyesben ugyan ezt csinálta. Első érintésre nem ment, de utána igen. Azt mondták az üzemagyag szűrővel van gond. Kicseréltettem, kicserélték az olajat is, próbálok jobb minőségű üzemanyagot tankolni, de megis ugyan azt csinálja a gáz pedál. Mi lehet a gond?
A kocsi egy 2006-os VW Polo, 1.4-es dízel.
🙈🙀🥶
Azért az szörnyű hogy valaki az üzemanyagszűrőre fogja a gázpedál hibát.
Meg az olajcsere.
Látatlanban lehetetlen megmondani. Gépre kell tenni, kimeneti teszteket futtatni, lehetőleg amikor előjön a hiba.
2006-ban már bőven canbus rendszerű autók voltak. Feltételezem itt is már elektromos gázpedál van és nem egy bovdent húzogatsz vele mechanikusan, mint a régivágású 90-es évek előtti autóknál. Lehet hogy kikopott a potméter, lehet hogy egyéb helyen van valahol kontakthiba, meg bármi más is lehet... Vidd el egy hozzáértő szerelőhöz!
De miért nem mondtad el a szerelőnek, hogy nem sima olyajcserére (és szűrőcserére) viszed a kocsit, hanem gázpedál problémád van. Ezért javítsa meg.
Én is arra tippelnék, hogy már elektromos gázpedálos, megdöglött, ki kell cserélni jó eséllyel a pedált (benne a potmétert, nem fogom kiguglizni neked, milyen egységben cserélhető), aztán kész is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!