Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen megbízható autót vegyek?

Milyen megbízható autót vegyek?

Figyelt kérdés

Autóvásárlás előtt állok,de nem vagyok jártas a dolgokban.Külföldön élek jelenleg, hazajárásra kellene az autó(főleg),de annyira nagy a kínálat,hogy elveszek benne.Dióhéjban: Nagyvárosban lakom, itt annyira nem is használnám a kocsit,mivel tömegközlekedéssel szinte bárhová eljutok, max heti egyszeri bevásárlás alkalmával lenne használva.Viszont havi szinten 1-2 alkalommal járnék haza, ami egy irányba 500km.Fontos szempont a pakolhatóság, kicsit a kényelem.Amiket eddig nézegettem, 2010-től gyártott modellek:

Ford Focus mk3-mk4 kombi

Opel Astra K kombi

Ford Kuga

Peugeot 308 sw

Kérdés: ezek mennyire bevált típusok?milyen motorokkal érdemes keresni őket?mennyire bajos egyik másik modell? Ha valakinek van tippje más hasonló kocsikról szívesen hallgatom. :)

U.i.: Millió yt videó,néppel,népítélet blogot átrágtam, egyik szidja másik áldja... személyes tapasztalok érdekelnek.

febr. 5. 16:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudjuk mennyi a keret.
febr. 5. 17:35
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ford kuga 1.5 kerüld,nagyon problémás
febr. 5. 18:16
 3/9 Mad Max2 ***** válasza:
17%

A ford szar, az opel gagyi+szar, francia autók meg ugy szarok ahogy vannak

Valami japán vagy opel helyett más német masina ajánlott

Amiket kiírtál ide, kb a legszarabbak amiket váalszatni lehet:D

febr. 5. 18:26
 4/9 anonim ***** válasza:
69%
Ugyan ezt akartam mondani 4-es. Jobbnál jobbak... De ha van rá keret, meg ha nem gond a szervizbe járni, hát szíve joga.
febr. 5. 18:33
 5/9 A kérdező kommentje:

Direkt nem írtam a keretet, de kb 15.000 eur a felső határ.

Más német gyártó, tehát marad a vw passat, audi,bmw, mercedes.

vw konszern belül,seat leon,skoda octavia?

Inkább kerülném a japán masinát, ahol élek java része taxiként szaladgál.

febr. 5. 20:06
 6/9 anonim ***** válasza:
febr. 5. 21:08
 7/9 anonim ***** válasza:
68%

Flottában találkoztam többel az említettek közül. Röviden ami szerintem vehető, egyrészt benzines:

-Focus mk3: 1.6 szívó (max 125 lóerő, az erősebb turbósak nagyon problémásak)

-Focus mk4: alvázszám alapján kérj vezérlés csere ajánlatot, lényeg hogy láncos legyen - 1.0 EcoBoost

-Astra K: 1.4 szívó (100 LE)

Ezekkel a rövid távos bevásárlás nem okoz hibát, egyszerűbb konstrukciók.

Reálisan viszont sokkal nagyobb arányban lenne hosszú utakra használva, szóval dízel: Focus mk3: 1.5 TDCI, csakis kézi váltóval, AdBlue nélkül Euro 6. Esetleg 2.0 TDCI, szintén csak manuális. Mk4 már nyűgös, Kuga meg magas, autópályára nem olyan való. Astra dízel drága fenntartású. Peugeot motorikusan problémásabb, mint a Focus mk3 (kb mint a Focus mk4 - ha már lehet választani…)

febr. 6. 00:37
 8/9 anonim ***** válasza:
68%
Azért ennyi pénzért már kapsz olyan autót, ami évekig kiszolgál. Én a Kia Ceed, Hyundai i30, Toyota Corolla, Skoda Octavia vonalon nézegetnék. Esetleg ha nem vagy finnyás, akkor Dacia.
febr. 6. 06:27
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

Ne a sztereotípiákra hallgass (3. valaszoló), mert akkor könnyen lehet, hogy egy teljesen jó autót kizársz a téves előítéletek miatt.

Én a helyedben Renault Mégane 3-ast vennék, 1.5-2.0 dízelmotorral, ami a hosszú távok miatt is racionális választás, vagy 1.6 szívóbenzinnel, ami egy jó értelemben véve egyszerű motor. A dízellel van jó tapasztalatom, 10-15 ezer kilométerenkénti olajcserével a világból kimegy.

[link]

Ez a cikk is eléggé meggyőző szerintem.

A másik javaslatom a Volvo S40-V50, ami szintén egy jó ár-érték arányú kocsi, 1.6 dízellel vagy 1.6 benzinnel.

febr. 7. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!