10 km-ert írt az autó tankoltam bele kb 4 litert és ugyan
úgy 10 km-ert írt utána is ez hogyan lehetséges?
Figyelt kérdés
Ma tankoltam az autómba kb 2500 ft-ért kb 4 litert(diesel)
Tankolás előtt 10 km-ert írt ki az autó hogy még annyit mehetek azzal amennyi benne van,de ezután jött az érthetetlen dolog hogy ez után is ugyan úgy 10 km-ert írt. Kb 6 litert fogyaszt az autóm tehát kb 70et kellett volna már írnia és az üzemanyag szintjelzo sem mozdult egy nagyot picit sem. Mi lehet ennek az oka , létezik olyan hogy hiába számolja a kuton a rendszer a ft-ot és a litert még se ment bele semmi?
Ja és mikor utána tovább mentem és megálltam máshol utána is ugyan ez volt ugyan úgy tehát mintha nem is tankoltam volna bele semennyit
dec. 12. 20:40
2/17 anonim válasza:
Úgy lehet hogy olyan kevés a 4 liter, hogy észre sem vette a rendszer, hogy frissíteni kéne a megtehető km mutatót. Tankold tele és akkor mutatni fogja.
dec. 12. 20:47
3/17 A kérdező kommentje:
De az 100% h bele ment a 4 liter és nem vertek át?
dec. 12. 20:52
4/17 anonim válasza:
#3 Legtöbb kútnál 5 liter a minimum, mert onnantól pontos a mérő, de van olyan is ahol 2 liter. Szóval ha a minimumnál kevesebbet tankoltál, akkor csak annyi, hogy nem tudja pontosan megmondani mennyit tankoltál, tehát lehetett az 3,9, de 4,2 liter is. Az hogy belement az üzemanyag az tuti, mert az átfolyó folyadékot számolja, ha nem folyik át folyadék, akkor nem számol.
dec. 12. 20:58
5/17 anonim válasza:
Szerintem pont azért nem számolt újra,mert nem mozdult meg az üzemanyagszintjelző mutatója,ami ráadásul nem is lineárisan szokott jelezni. Pl nálam tele tank esetén is 100-150km-ig tele mutatja a tankot,majd meredeken megindul lefelé. De ugyanez a motorom is
Gyanítom,hogy így azt a 4 litert,még ha meg is mozdította az úszót,betudja a vezérlő az üzemanyag lötyögésének a tankban
dec. 12. 21:11
6/17 anonim válasza:
A 4 liter egy átlagos üzemanyagtankban az kb semmi, a tizede sem. A szintjelző is alig mozdulhat meg tőle, plusz a hatótávot dinamikusan számolja, ha az utolsó pár tíz vagy száz km-en nagyobb volt a fogyasztás akkor több üzemanyagnál de ugyanannyit vagy akár kevesebb hatótávot is számolhat. Tehát amit ki ír a kocsi hogy még mennyit tudsz megtenni az nem fix, a fogyasztástól erősen függ.
dec. 12. 21:19
7/17 anonim válasza:
Az üzemanyagtank szintjelzője nem precíziós műszer, hogy minden egyes centiliter változást érzékeljen. Ez csak egy körülbelüli értéket mutat, hogy nagyjából meddig van a tank nehogy kifogyjon az ember alól. Tehát ha a szintjelző nem érzékelte akkor a hatótávolságot sem fogja újraszámolni.
dec. 12. 21:23
8/17 A kérdező kommentje:
Csak azt furcsalltam hogy máskor is volt már nem is egyszer hanem joparszor ilyen kevés L-es tankolasom tehát 5 liter körül és máskor mindig utána annyival többet is jelzett csak most nem.
dec. 12. 21:23
9/17 anonim válasza:
Sok mindentől függ ez. De mint előbb is mondtam a tank szintjelzője nem precíziós műszer tehát ilyen 4-5 liternél ilyen jelenségtől ne ijedj meg.
dec. 12. 21:27
10/17 anonim válasza:
Most jut eszembe,hogy a múltkor volt vitatéma, miszerint nem létezik, ,hogy van aki csak 2 ezerért tankol. Remélem ő most olvassa ezt a kérdést 🤣🤣🤣
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!