Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mondhat ilyet egy autószerelő?

Mondhat ilyet egy autószerelő?

Figyelt kérdés

Nemsokára esedékes olajcsere, olajszűrő, pollenszűrő, levegőszűrő csere.

Azt mondta a szerelő hogy nyugodtan lehet vele várni következő műszakiig, mert úgy sincs vele semmi gond. Tehát az előírt 1 év helyett mindezt hagyjam 2 évig.

Évi kb 4-5e km-t megyek.

Opel Astra 1.6 benzin 2007.

dec. 12. 18:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%

Mondhat bárki bármit,senki nem tiltja meg,az hogy hiszel-e neki rajtad múlik.

Ha az előírt csereperiódus 1 év akkor hülyeséget mond vagy csak le akar rázni valamiért,vigyed el egy másik szerelőhöz.

dec. 12. 19:00
 2/11 anonim ***** válasza:
89%

Mondhat.

Nem lesz katasztrófa a 2 éves csereperiódus, de nem ajánlott.

dec. 12. 19:10
 3/11 anonim ***** válasza:
52%
Ha valami teljesen szintetikus olajat tettek bele, akkor kibírhatja, de én szeretem betartani az előírásokat és 4000 km, 1 év után lecseréltem. Volt már olajfogyasztós autóm és nem szeretnék többet.
dec. 12. 19:25
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom nem volt kedve veled foglalkozni, mert az olajcseréd nem hoz akkor hasznot, mint a nagyobb munkák, amivel éppen tele van.

Nekem is egy hasonló korú, de 1,7cdti dízel h astra a második autóm, amivel évente 3-4e km-t megyek csak. Eszembe nem jutna egy évnél tovább futni egy olajjal. Igaz, nekem szerencsére van lehetőségem magamnak megcsinálni az olajcserét egy vasárnap délután, amikor nincs egyéb dolgom. Költségben meg az a 20e Ft egy év alatt az autó össz fenntartásához képest már nem oszt, nem szoroz. Nem ezen fogok spórolni.

dec. 12. 19:36
 5/11 Mad Max2 ***** válasza:
80%

A szerelő mondhat ilyet

De ha eszed van akkor te meg mondod a szerelőnek hogy nem érdekel a véleménye, cserélje le amit kell..

dec. 12. 20:07
 6/11 anonim ***** válasza:
Pollen- meg levegőszűrőt én ránézésre szoktam cserélni, nem a hónapokat számolva. Olajcsere és azzal együtt olajszűrő viszont nekem abszolút be van tartva, akármit is mondjon akármelyik szerelő. Lehet, hogy szerinte nem kell, én meg megmondom, hogy ettől függetlenül meg fogod csinálni és ki fogom fizetni.
dec. 13. 06:02
 7/11 anonim ***** válasza:

Mondhat, nem ördögtől való, hogy 2 évet is kibír ilyen kevés futással

Én mondjuk pont azért cserélném mindenképpen, mert feltételezhető, hogy így nagyon sok a hidegfutás

dec. 13. 07:33
 8/11 Szolovjov ***** válasza:
É nis 2 évente cserélek, mert én is keveeset megyek a kordéval. Semmi baja nem lesz. Nem úgy, mint amiukor betartja valaki a 30 ezres periódust. Na az hány év alatt megy bele az autóba?
dec. 13. 09:58
 9/11 anonim ***** válasza:
8as, a 30ezer (amiy nyilván rossz, baromság) az 30ezer/vagy 1/2 év szokott lenni, nem csak a km.
dec. 13. 13:07
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Aki tényleg jónak akarja tudni a motort, az 1 év vagy 10 ezer km amelyik előbb jön lecseréli az olajat. Ha csak autópályán van használva, akkor simán mehet 15 ezer km. Ennél többet egyikből sem engednék. Persze ha pár év múlva úgyis megy a bontóba, akkor nem is kell cserélni az olajat, mert minek…
dec. 13. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!