Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autószerelők miért ilyen...

Az autószerelők miért ilyen bunkók ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Tisztelet a kivételnek! De 98%-ban ezt tapasztalom. Röviden: kérsz árajánlatot egy munkára. Egy órára felszámol 20-25e Ft munkadíjat. Ez teljesen oké, hiszen adózik belőle, fent kell tartani a műhelyt, drága a célszerszám, szoftverek, stb-stb. De az alkatrészeket is bőven dupla áron számlázzák, mint amennyiért az utcáról beesve megkapod a boltban. És most nem a bontott, meg no-name, ridex és társai gyenge minőségű vackokról beszélek. Pontosan ugyanaz a márka, ugyanaz a cikkszám!

Mikor rendes akarsz lenni, hogy legalább visszajelezz, hogy köszönöd, nem kéred, még neki áll feljebb, bunkó módon elkezd személyeskedni... Ez mire jó?!

Még az is oké, megértem valamilyen szinten, hogy van akinek az egyszeri lehúzás jobban megéri, mint a kis haszonnal rendszeresen, évtizedekig visszajáró elégedett ügyfél. De miért nem lehet elfogadni és bunkó kioktató stílusra váltani, mert van akinek ennyit nem ér a munkája, megoldja másképp? A boltban sem kezdenek el velem kötözködni, mert a krumplit nem a Sparban, hanem a Tescoban veszem.

dec. 10. 18:08
1 2
 1/18 Telelő Teve ***** válasza:
39%
Azért ment autószerelőnek, hogy autókkal foglalkozzon, nem azért, hogy emberekkel.
dec. 10. 18:23
 2/18 A kérdező kommentje:
??? Ezt most kicsit nem értem. Ha azt mondja "rendben, minden jót", az milyen szempontból emberekkel foglalkozás?
dec. 10. 18:29
 3/18 anonim ***** válasza:
68%
Nem tudom, nem értem én sem. Szinte az összes bunkó paraszt és lehúzós. Aztán van aki csak lehúzós de legalább normálisan beszél az ügyféllel. Olyan aki nem lehúzós és normális is az meg olyan mint a fehér holló. Szinte nincs is ilyen.
dec. 10. 18:57
 4/18 Telelő Teve ***** válasza:
28%
Már miért mondaná azt, hogy minden jót, mikor akadékoskodással fenntartod a munkájában? Az autószerelő nem pincér, még jó hogy ne pukedlizzen neked.
dec. 10. 19:01
 5/18 anonim ***** válasza:
60%

Kevés szerelő van és sok autós, így a bunkó, lehúzós szervizek is jól megélnek.

Megengedhet magának paraszt hangnemet az ügyféllel, max. jön másik.

dec. 10. 19:22
 6/18 anonim ***** válasza:
26%

Ha jól értem, ez még az a hiszti, hogy nem engednek alkatrészt vinni?!

Megértem!

A fogorvoshoz sem viszel tömőanyagot, nem?!

Te itt előadtad a kis mesédet, de a másik fél nem lett meghallgatva.

Ha én autószerelő lennék, nálam elkezdenél filléreskedni, nálam is felmenne a pumpa.

dec. 10. 19:48
 7/18 A kérdező kommentje:

"mikor akadékoskodással fenntartod"

Az akadékoskodás, hogy veszem a fáradtságot és visszahívom?! :O

dec. 10. 19:48
 8/18 A kérdező kommentje:

"nálam elkezdenél filléreskedni..."

:D Jó vicc! Az, hogy ragaszkodom a gyári alkatrészhez, az filléreskedés? Na, ma is tanultam valamit! :D

dec. 10. 19:52
 9/18 anonim ***** válasza:
84%

25 ezer munkadíj? Az igen, szerelőbarátomnál ez még 6-8 ezer forint.

Ilyenkor kedvesen mondani kell, hogy nem azért dolgozol, hogy pénzsóvár zs.-kat tarts el, akik ráadásul még f.s módon is dolgoznak.

dec. 10. 20:12
 10/18 anonim ***** válasza:
74%

“Az igen, szerelőbarátomnál ez még 6-8 ezer forint.”

Gondolom számlával

dec. 10. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!