Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ilyen esetben az autószerelőne...

Ilyen esetben az autószerelőnek van igaza?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Elsősorban az autószerelők válasza érdekel legjobban. Régebben sokszor jártam így, akkor nem csináltam belőle ügyet csak elkönyveltem hogy szerencsétlen vagyok. Gondolom sokak voltak így. Szóval. Adott egy hiba, tegyük fel hogy rángat az autó. Elviszed a szerelőhöz és csak ennyit mondasz hogy rángat amikor ezt vagy azt csinálom. Ő elvállalja. Ennek a rángatásnak lehet 6 különbféle oka amit úgy old meg hogy egyesével kicseréli az alkatrészeket és ha szerencsét van elsőre vagy másodjára beletrafál, ha nincs, akkor 6.-jára és egy 20-30 ezres hibából lesz 100-200 ezres költség. Viszont mi van akkor ha te azt mondod hogy rendben, de csak a rossz alkatrészt és annak kicserélését fizeted ki? A többit nem.
2023. nov. 11. 17:16
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
55%
Mert ezt így nem fogja neked elmondani, hanem a végösszeg ennyi és kész.
2023. nov. 11. 17:22
 2/21 anonim ***** válasza:
85%
Nincs igaza, de te vagy a hülye. Csak olyan helyre visszük a kocsit, ahol komoly diagnosztika és hibakiolvasó berendezés van, minden más csak találgatás a zsebedre. Ez legyen a tanulság a jövőre nézve.
2023. nov. 11. 17:23
 3/21 anonim ***** válasza:
57%

Elsősorban hivatalos szervizbe menj, ahol rendesen számlát kapsz a javításról. Ez fontos. Tehát ne a garázssorra vidd a Pityuhoz, mert állítólag az jól megbütyköli az autókat, hanem márka vagy márka független, de hivatalos szervizbe vidd az autót.

Ha kicserélnek valamit, teszem azt 50 ezer forint és a hiba továbbra is fennáll, akkor vissza viszed az autót, hiszen hibás teljesítés történt. Megmondod neki, hogy akkor ez az 50 ezer pont befedi az előző hibás teljesítést és ennyi.

2023. nov. 11. 17:27
 4/21 anonim ***** válasza:
76%

Azt te csak hiszed kishaver, hogy a szakszervizben mindent kapásból javítanak, mert tudják az okot.

Csak ott leperkálsz egy szép nagy összeget, és észre sem veszed, ők is csak totóznak, diagnosztika ide vagy oda.

2023. nov. 11. 17:52
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Engedjük el ezt a szakszervíz dolgot. Sokszor ugyanolyan hozzá nem értő kóklerek dolgoznak ott, mint a Pityu a garázsban. A hivatalos szervizben maximum lobogtathatod a számlát, de egyébként ugyanúgy tudnak hibázni, meg átverni. Hallottam már épp elég történetet.

De hogy a kérdésre is válaszoljak, bele lehet nyúlni szopóroller autóba is, amit senki nem tud 100 százalékosra megcsinálni.

2023. nov. 11. 18:01
 6/21 anonim ***** válasza:
55%

El kéne ezt a kettőt olvasni, mielőtt egy 100-200 ezres javításból csak 20-30 ezret fizetnél ki.

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__10..

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__99..

2023. nov. 11. 18:02
 7/21 anonim ***** válasza:
51%

Mint mindig, itt is különbséget kell tennünk garázsjancsik és legális szervizek között.

A garázsjancsik előnye, hogy olcsóbbak, de hátránya, hogy mivel fekete, ezért a jog nem alkalmazható. Rábíztad az autódat, ő mond egy végösszeget és az annyi. Ráadásul mivel 99%-ban sem felszerelésük, sem tudásuk nincsen megfelelő, ezért sokkal nagyobb az esélye egy ilyen helyzet kialakulásának és mint írtam, nincs mit tenni vele, nincs jog, nincs ami téged védjen.

A szervizek jogi úton működnek. Egy szerviz eleve nem fog ilyet csinálni, mert a törvény előírja az árajánlatot, amit alá kell írnod, tehát magától nem fog csinálni semmit, kizárólag a te beleegyezéseddel. Ha mégis tudtodon kívül cserélgetnének valamit, ami ráadásul nem is oldotta meg a problémát, akkor már nem kellene fizetned, mert a jog a te oldaladon áll.

Szóval amíg ezt nem tisztáztuk, addig nem tudjuk, hogy kinek van igaza.

2023. nov. 11. 18:05
 8/21 anonim ***** válasza:
Egyet értek az 5/7essel. Akit majmot vesz az vegyen banánt is, meg ismerje meg a saját autóját. Szakszervizből pedig egyértelműen van jó és sz@r is.(Tapasztalat). Aki pedig egyenként elkezd mindent egyenként kicserélni az vagy hülye vagy lehúzni akar vagy nincs kellő felszereltsége vagy mind a három.
2023. nov. 11. 18:56
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezért kell normális szerelőhöz vinni.

Aki nekiáll random alkatrészeket cserélgetni az kókler mekkmester, nem szerelő

2023. nov. 11. 19:11
 10/21 mindentudó99 ***** válasza:
75%
Egyszer jártam így egy bazi nagy kátyúba lekoppant a jobb eleje. Azonnal elkezdett kopogni a legkissebb gödröknél is. Előtte vettem a kocsit be voltam jelentkezve egy jobb szerelőhöz vezérlés cserére. Mondtam akkor nézze meg ezt is. Gömbcsuklót meg valami pálcát cserélt fel is számokta de ugyanúgy kopogott. Pár ezres tétel volt így nem csináltam ügyet belőle. De többet oda kocsit nem vittem. Elvittem egy másikhoz. 5000 ert kikalapáltak valamit rajta alul ami összeért és jó lett. Azóta hozzájuk járok
2023. nov. 11. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!