Az normális, hogy ilyen gyakran olajat kér?
Használok egy 2018as Octavia-t (2.0 TDI) mint céges autót.
116 ezer km-t ment.
Amióta nálam van, 9 hónapja, már többször kért olajat.
És nekem úgy tűnik, mintha rosszabbodna is.
Mikor először vettem neki, összesen 12 ezer kilométerre elég volt neki az 1 liter olaj (2x fél literes részletben lett bele töltve, 6 ezer km-enként kérte).
A második alkalommal mikor vettem 1 litert, az már csak 6 ezer km-re volt neki elég (ezt mondjuk sok részletben töltöttem bele, mindig csak keveset, amikor épp kérte, 2-2,5 decit.
A flotta kezelő azt mondja, valami baja van, mert egyáltalán nem szabadna még olajat kérnie egy ilyen autónak.
Én ismerősöm szerint pedig dízel kérhet még ennél gyakrabban is.
A kollégáimat is kérdeztem, nekik már a legújabb Octavia-k vannak, és néha ők is töltenek bele olajat, szóval akkor talán nem abnormális.
De pl. van a családban egy 18 éves benzines Octavia, az eddig életében 1x kért csak olaj utántöltést, 3 évvel ezelőtt.
De gondolom a dízel más.
Köszi szépen!
Ez 150.
#12 nem emlékszem, úgy rémlik 5w30 kéne bele, de egy autóhoz jobban értő ismerős mondta, hogy inkább ezt vegyem bele.
Lehet hogy az is számít, hogy hol, vagy milyen márkájút veszek?
Sajnos csak benzinkúton tudok venni, mást nem engednek.
Megkerestem pontosan, és a Shell-es olajból 1 liter 8800 km-re volt neki elég, utána Mol-ost vettem, az meg csak 5800 km-re.
Nem tudom, számít -e valamit.
#14 Köszi, ezt nem tudtam.
Még ami eszembe jutott, hogy mikor hozzám került az autó, nem sokkal utána volt a 90.000 km szerviz neki. Ott volt olajcsere, vagy legalábbis kiszámlázta a szerviz.
És azután 7000 km-rel kért nálam először olajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!