Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az normális, hogy ilyen...

Az normális, hogy ilyen gyakran olajat kér?

Figyelt kérdés

Használok egy 2018as Octavia-t (2.0 TDI) mint céges autót.

116 ezer km-t ment.

Amióta nálam van, 9 hónapja, már többször kért olajat.

És nekem úgy tűnik, mintha rosszabbodna is.

Mikor először vettem neki, összesen 12 ezer kilométerre elég volt neki az 1 liter olaj (2x fél literes részletben lett bele töltve, 6 ezer km-enként kérte).

A második alkalommal mikor vettem 1 litert, az már csak 6 ezer km-re volt neki elég (ezt mondjuk sok részletben töltöttem bele, mindig csak keveset, amikor épp kérte, 2-2,5 decit.

A flotta kezelő azt mondja, valami baja van, mert egyáltalán nem szabadna még olajat kérnie egy ilyen autónak.

Én ismerősöm szerint pedig dízel kérhet még ennél gyakrabban is.

A kollégáimat is kérdeztem, nekik már a legújabb Octavia-k vannak, és néha ők is töltenek bele olajat, szóval akkor talán nem abnormális.

De pl. van a családban egy 18 éves benzines Octavia, az eddig életében 1x kért csak olaj utántöltést, 3 évvel ezelőtt.

De gondolom a dízel más.

tegnap 23:26
 1/3 Telelő Teve ***** válasza:
100%

A modern benzin és diesel motoroknál is normális az olaj utántöltés. Annyira igyekeznek lecsökkenteni a hengerfal és dugattyú közötti súrlódást a fogyasztáscsökkentés érdekében, hogy bele van kalkulálva az üzembe hogy minden ütemnél egy kis olaj amit a lehúzó gyűrű már nem tud eltávolítani elég a hengerben.

Ennek semmi köze ahhoz a fajta olajfogyasztáshoz ami régi motoroknál a kopásból és tömítetlenségből eredt.

tegnap 23:34
 2/3 anonim ***** válasza:
36%

Nem normális.

Gondolom az előző használók tipikus "céges octavia" stílusban vezették.

Hidegen széttaposták, friss olajat meg 30 ezrenként látott a márkaszervizben (jó esetben).

tegnap 23:45
 3/3 anonim ***** válasza:
55%
Nem normális. Olajat évente vagy 10000 km után cserélünk, ez idő alatt nem fogyaszthat annyit, hogy utána kelljen tölteni.
ma 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!