Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ennyire olcsó a (J) Astra?

Miért ennyire olcsó a (J) Astra?

Figyelt kérdés

Nézegetem egy kereskedő autóit és szembejött egy elég jó paraméterekkel rendelkező Opel.

[link]

Cirka 150 ezer km illetve 7 éves, viszont 140 lóerő, mindenféle normális extra (tolatóradar, fűthető tükör, függönylégzsák, gps nyomkövető) valamint dokumentált előélet mindez alig 3 millióért... Mi lehet ennél jobb...?

Tenném fel a kérdést.

Csakhogy ennyi pénzért kb 12-14 éves Honda Civic-eket, Toyota Auris-okat lehet kapni vagy kicsit kevesebbért sokat futott ki tudja milyen előéletű dízel Passat-okat ugyanerről a helyről.

[link]

Érdemes ilyen kocsiban gondolkoznom, ha nekem fontos azért a megbízhatóság? (napi 100km-es ingázásra kell max fél évente egyszeri 1-2 napos szerelőnél állással nyilván megfelelően költve rá)

dec. 11. 14:42
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

#10:

"Napi 100km ingázásra azért viszont én a helyedben igencsak dízelt vennék, de nem J Astrát az biztos."

Dízelt nem akarok, mert drágább a szervizelése. Nekem mindig a japánbenzines tippet adták szóval ezért gondoltam a benzinessel nem lőhetek mellé. De a fogyasztást eltekintve miért lehet rosszabb egy benzines ilyen nagyobb távú ingázás esetén?

dec. 11. 18:11
 12/24 anonim ***** válasza:
Ez azért nem egy hű de rogyásig extrázott példány. Inkább közepesnek mondanám. Ettől függetlenül: ez teljesen reális ár érte. 2017-ben már bővel K Astrát vettél. A J erősen kifutó volt már akkor is. Azt hiszem akkoriban csak ez a szedán karosszéria volt már elérhető. És az új ára is elég alacsony volt, valami 4,5-5 millió körül. Most ugyanezt használtan, lassan 8 évesen, tehát közel nem új autó, 150.000 km-rel, ami szintén nem extrém kevés, mennyiért kellene adni?! 3 millió teljesen rendben van. Ha kevesled, vegyél drágábbat! Az a behozott dízel, csillió km-rel, 1,5 tonnában 105 lóerővel, nem értem miért lenne jobb vétel... Bár napi 100 km-re már simán jó lehet a dízel. Több dízel autóm is volt. Igaz nem lerúgott, kínálat alján lévő öreg autók. Nem érdekelt hogy ki mit mond, a saját szememnek jobban hiszek: ezt a drágább szervizelést én még nem tapasztaltam. Jelenleg is egy biturbós dízel Opelem van. Az elmúlt 6 évben tankoltam és olajat, szűrőket kellett cserélnem. Az Astrában az a 140Le-s 1.4T még szívócső befecskendezéses, az sem hátrány. Biztosan nem 14 éves öreg autót vennék, de te tudod...
dec. 11. 18:26
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Évi 24e km alsóhangon benzinessel???

Sokba fog fájni, ott már szép összeget spórolsz meg egy dízellel.

dec. 11. 21:12
 14/24 anonim ***** válasza:
Újat vettem anno, de 1.5 év után eladtam mert csalódtam benne, de technikailag semmi baj nem volt vele. Próbálj ki egyet, bérelj, ha neked megfelelő nyugodtan vedd meg.
dec. 11. 21:14
 15/24 anonim ***** válasza:
dec. 11. 21:25
 16/24 anonim ***** válasza:
2012-től kijavították a motor típushibáit és az M32 váltó is jobb lett.Érdekes amúgy,hogy a corzámban is M32 6sebességes váltó van és nincs semmi baja,pedig 250.000km van benne.
dec. 12. 08:20
 17/24 anonim ***** válasza:
Így van! pl. K Astrák jó részébe is módosított M32 került és jellemzően azokkal sincs gond.
dec. 12. 09:02
 18/24 anonim ***** válasza:
A piac az könyörtelenül áraz minden típust. Van ami ok nélkül van túl hype-olva van ami okkal. De szerencsére ma már már rengeteg cikk és felhasználói vélemény elérhető.
dec. 12. 09:24
 19/24 anonim ***** válasza:
Hú, olvasom az előző kommenteket, korábban véletlen M56-os váltót írtam. M32 az. Az M56 a Volvoé, előtte pont azzal szarakodtam, aztán bezavart. 😀
dec. 12. 12:12
 20/24 anonim ***** válasza:
A saját autóm egy 5 éves J Astra, 1.4 turbó, M32-vel. A legnagyobb gond egy trafóhiba volt 3 éves korában, ezt garanciában cserélték. Cégesként volt/van szerencsém Skodákhoz (2018-as 1.4 TSI kézi volt és 2022-es 1.5 TSI E-TEC DSG Octavia van most) és szerintem használati értékét tekintve nem rosszabb az Astra.
dec. 12. 18:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!