Melyik autó a jobb (Opel Astra H 1,6 benzin; Hyundai I30 CW 1.4 16V DOHC; Kia Ceed SW 1.4 EX vagy LX)?
Kedves Fórumozók,
Melyik autó a jobb (megbízhatóbb, kevesebb hibát produkáló, viszonylag alacsony fogyasztással, és viszonylag alacsony szervíz és fenntartási költséggel megúszható; családi autónak, mindennapi használatra) az alábbi 3 autó közül?
Évjárat: kb.: 2009 - 2011.
1. Opel Astra H 1,6 benzin (kombi);
2. Hyundai I30 CW 1.4 16V DOHC benzin (kombi);
3. Kia Ceed SW 1.4 EX vagy LX benzin (kombi)
Úgy tudom, hogy az Astra vezérmű szíjas, a Hyundai és a KIA vezérmű láncos.
Melyik megbízhatóbb a láncos vagy a szíjas?
Köszönöm.
Köszönöm a választ.
Nekem H Astrám volt (csak egy balesetnél totákárosra törték, így meg kellett váljak tőle).
Nekem bevált az Opel csak nehéz hozzájutni jó állapotú, Magyarországon forgalomba helyezett példányokhoz. Így ha (jelenleg nincs autóm) nem találok zárós időn belül, akkor gondoltam volna "B" tervként a Hyundai-ra vagy a KIA-ra.
Astra h 1.6 z16xer motorral nagyon megbízható és jó autó. Gtc 3 ajtósba kifejezetten jól néz ki.
Hyundai/kia is teljesen jó autók. De azt tudnod kell, hogy az 1.4 lánc, nem bír ki többet, mint az opel szíja. 100e km körül elkezd csörögni. Opel hivatalos szíjcsere 150e km. Ami kiszokott bírni 200e kmt az a kia/hyundai 1.6 láncos benzinese. Ez van a hibrid niroban is, nem vèletlenül. Ez a legmegbízhatóbb modern motorjuk, illetve a régi kappa motorok, amiket kisautóikban vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!