Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nyelestengely csapagy hiba?...

Pisti csak kérdése:

Nyelestengely csapagy hiba? Ford fókusz mk1 16. Benzin

Figyelt kérdés
Nos ha a kuplungot benyomom akkor semmi hangja nincs viszont ha a kuplungot fel engedem rogton hallok egy minimális zúgást (kelepelö hang).Ha bemelegszik a motor akkor ez a hang halkabb lesz szinte csak akkor hallani ha odahajolok, de hidegen eléggé hallható.Egyik szervizbe aztmondták nyelestengely a másikba hogy kinyomó csapágy, harmadikba hogy ne foglalkozzak vele mert ilyen régebbi autóknak alapból van ilyen hangja.Egyébként énis nyelestengely csapagyra gyanakszom. Abba kérnék segitséget akinek volt ilyen problémája meddig tudott meg menni az autóval? És mikor már nagyon kezdi megadni magát miből lehet észre venni? Szép fokozatosan egyre hangosabb vagy egyröl a kettőre széthullik a váltó?

dec. 10. 23:57
1 2
 11/15 krwkco ***** válasza:

"A főtengely végében is van egy csapágy, az mi ha nem a nyelestengely csapágyazásának része?"

Annak nem nyelestengelycsapágy a megnevezése.

"És ha jól látom egy bontott focus váltóján , akkor ott vírít az alábbi képen barnán kívül a szimering ;)"

Az nem szimering. Mert a középső része túl bő. Nem zárja le az olaj útját a forgóalkatrészhez simulva. Szerintem az a csapágy porvédője.

"Amúgy miért egy Honda robbantott ábráját linkelted be, mikor Fordról van szó?" "Google kicsit megviccelt ;)"

Nem viccelt meg. Azért linkeltem Hondát, mert arról találtam olyan robbantott ábrát, amin a nyelestengelycsapágy azonosítva van. A klasszikus váltók alkatrészeinek megnevezése nem függ típustól. Ezek a váltók hosszú fejlesztések eredményei, közös ősökkel. És a megnevezések továbbadódtak.

De ha találsz megfelelő ábrát Ford IB5 váltóról, akkor szívesen veszem, ha belinkeled. :-)

dec. 11. 12:50
 12/15 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek. Annyit szeretnék így megtudni hogy így egy pár hónapig eltudok járkálni vele? Mert az elején is irtak valaki évek óta igy jár vele
dec. 11. 13:49
 13/15 anonim ***** válasza:

5 vagyok megint, a kuplungtárcsás, ez a baja a zörgő "nyelestengelyednek"

Dolgoztam kismillió bontóban, mostanában szerelőként, Ford váltók nem szoktak csapágyhibásak lenni.

Egyáltalán nem is nagyon viszik őket.

Csak dilim, amikor pakolgattuk őket, mindnek néztem a nyelestengelyét.

De amúgy ampakk egy váltón se láttam ilyen hibát.

Na difihiba, szinkongyűrűhiba, rudazathiba....aaaaz van.

Meg még difikihajtás csapágy hiba is soknál, de akkor csak az 5-6 ot nemv eszi be.

dec. 11. 19:00
 14/15 A kérdező kommentje:
Ha nagyon lassan engedem fel a kuplungot akkor nincs hangja, ha valoban nyelestengely csapagy lenne akkor annak tökmindegy lenne hogy gyorsan vagy lassan engedem fel igy is ugy is kelepelne nem?
dec. 12. 11:52
 15/15 anonim ***** válasza:

Próbálok sorba menni az én tapasztalataimmal:

1:".Egyik szervizbe aztmondták nyelestengely" Elvileg elképzelhető lenne de ezeknél az autóknál nagyon nem jellemző, nem részletezem: krwkco nevű felhasználóval tökéletesen egyetértek.

2:a másikba hogy kinyomó csapágy, Teljesen ki van zárva, hiszen a kinyomócsapágy csak akkor forog amíg nyomod a kuplungot, tehát a zörgés csak akkor lenne hallható

3:harmadikba hogy ne foglalkozzak vele Velük értek egyet, figyelj a hangra de szerintem nem fog változni akár évek múlva sem.

4: Olajszintet túlönteni eszedbe ne jusson!

dec. 12. 14:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!