Nyelestengely csapagy hiba? Ford fókusz mk1 16. Benzin

"A főtengely végében is van egy csapágy, az mi ha nem a nyelestengely csapágyazásának része?"
Annak nem nyelestengelycsapágy a megnevezése.
"És ha jól látom egy bontott focus váltóján , akkor ott vírít az alábbi képen barnán kívül a szimering ;)"
Az nem szimering. Mert a középső része túl bő. Nem zárja le az olaj útját a forgóalkatrészhez simulva. Szerintem az a csapágy porvédője.
"Amúgy miért egy Honda robbantott ábráját linkelted be, mikor Fordról van szó?" "Google kicsit megviccelt ;)"
Nem viccelt meg. Azért linkeltem Hondát, mert arról találtam olyan robbantott ábrát, amin a nyelestengelycsapágy azonosítva van. A klasszikus váltók alkatrészeinek megnevezése nem függ típustól. Ezek a váltók hosszú fejlesztések eredményei, közös ősökkel. És a megnevezések továbbadódtak.
De ha találsz megfelelő ábrát Ford IB5 váltóról, akkor szívesen veszem, ha belinkeled. :-)

5 vagyok megint, a kuplungtárcsás, ez a baja a zörgő "nyelestengelyednek"
Dolgoztam kismillió bontóban, mostanában szerelőként, Ford váltók nem szoktak csapágyhibásak lenni.
Egyáltalán nem is nagyon viszik őket.
Csak dilim, amikor pakolgattuk őket, mindnek néztem a nyelestengelyét.
De amúgy ampakk egy váltón se láttam ilyen hibát.
Na difihiba, szinkongyűrűhiba, rudazathiba....aaaaz van.
Meg még difikihajtás csapágy hiba is soknál, de akkor csak az 5-6 ot nemv eszi be.

Próbálok sorba menni az én tapasztalataimmal:
1:".Egyik szervizbe aztmondták nyelestengely" Elvileg elképzelhető lenne de ezeknél az autóknál nagyon nem jellemző, nem részletezem: krwkco nevű felhasználóval tökéletesen egyetértek.
2:a másikba hogy kinyomó csapágy, Teljesen ki van zárva, hiszen a kinyomócsapágy csak akkor forog amíg nyomod a kuplungot, tehát a zörgés csak akkor lenne hallható
3:harmadikba hogy ne foglalkozzak vele Velük értek egyet, figyelj a hangra de szerintem nem fog változni akár évek múlva sem.
4: Olajszintet túlönteni eszedbe ne jusson!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!