Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Prémium dízel vagy sem?

Prémium dízel vagy sem?

Figyelt kérdés

A héten jártam az autóm márkaszervizében, ahol azt javasolták, hogy ne prémium dízellel tankoljam, hanem simával. Kifejezetten azt mondták, hogy ne azt tankoljam bele, nem csak azt mondták, hogy felesleges a premium…

Sajnos magyarázatot nem kértem.

Viszont eddig minden szerelőtől az ellenkezőjét hallottam minden korábbi autómnál.

Egy duplaturbós, 2 literes dízelmotorról van szó minden modern szarsággal megáldva :) adblue, EGR, DPF… stb.

Mi lehet mégis az ellenérv a premium dízel ellen?

Eddig úgy tudtam, hogy egy fokkal tisztább, ezért minimálisan kevésbé kopik a motor.

dec. 8. 14:12
 1/10 mindentudó99 ***** válasza:
47%
Mikor dízelt vettem a szerelőm az akkori azt mondta csak prémiumot. Eleg csak egyszer simát tankolni és annyi. 5 éve megvan sose tettem bele prémiumot. És még megy
dec. 8. 14:18
 2/10 anonim ***** válasza:
59%

Az csak pénz lehúzás.

A normál gázolaj pont mindennek megfelel.

dec. 8. 14:18
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Tisztább 😅😅
dec. 8. 14:34
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Érdekes kérdés ez, ha hosszú utakat mész mindig, akkor teljesen felesleges a prémium. Városi használatra viszont lehet hogy segít valamennyit, hogy később kezdődjenek belőle a problémák(dízelautónak nem valók a rövid távok). Mivel több benne a tisztító adalék, így valamivel tisztábban tartja a marha drága üzemanyag rendszert. Persze nem váltja fel a néha hosszabb távon meghajtással, mert az kell egy dízelautónak. Rosszat viszont nem tesz a prémium, lehet hogy a szerelő azt akarja, hogy gyorsabban menjen tönkre a drága alkatrész, legyen miből sok pénze. Negatív hatása nincs a prémiumnak.
dec. 8. 15:06
 5/10 anonim ***** válasza:
52%

Én meg amikor dízelautót vettem azt mondták ne vegyek mert a dízelek szarok úgyhogy ennyit ér mit mondanak mások :D

Egész évben a prémiumot tankolom bele és kész. Megy, nincs baja, jó a fogyasztás, hidegben pedig kifejezetten jobb a hidegindítási tulajdonsága.

dec. 8. 15:09
 6/10 anonim ***** válasza:
38%

250000 km alatt megspórolod a befecskendező szelepek felújításának az árát az olcsó diesellel.

Mindegy mit tankolsz átlagba 2-300000 km között cserés lesz mindegyik.

Az olcsó diesel megfelel minden eu előírásnak, a gyártók nem írják elő a prémium diesel használatát. Vannak kivételek de ami neked van az nem az.

Meddig akarod használni? Ha újjan vetted, hamarabb eladod minthogy 250000 legyen benne. Ha meg 200000 felett vettél modern dieselt az a következő 100000 km alatt igen sokba lesz.

dec. 8. 15:43
 7/10 anonim ***** válasza:
15%
Leginkább télen jobb tankolni prémium dízelt, meg aztán jobb értékeket is mutat majd a műszaki vizsgán.
dec. 8. 16:55
 8/10 anonim ***** válasza:

5. Ha mindíg egy félét tankolsz akkor honnan tudod hogy jobban indul vele??

Saját magad meghazudtolod.

dec. 8. 17:54
 9/10 anonim ***** válasza:
31%
Semmi értelme, ahogy a 6-os írja, a megspórolt pénzt inkább a szervizre költsd.
dec. 8. 18:28
 10/10 anonim ***** válasza:
56%

"Mi lehet mégis az ellenérv a premium dízel ellen?"

Drágább és nincs semmi kimutatható előnye.

dec. 9. 02:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!