Sok autó szélvédőjén látok most, decemberben is szélvédőtakarót, amit nyáron szokás használni, télen a fagytól is véd, ezek szerint?
"Láttam már "Nyári" és "Téli" feliratút is. Hogy mi a különbség azt nem tudom."
Lehet, hogy a nyáriban nincs hőszigetelőréteg, csak fényvisszaverő. Mert nyáron az autóban még kánikulában is melegebb van, mint a külső levegő.
Viszont télen érdemes az autó belsejét hőszigeteléssel is leválasztani a külső levegőtől.
A nyári és a téli anyaga közt nincs különbség.
A formája más.
A nyárit általában a szélvédő belső oldalán tappancsokkal rögzítik - igy főleg a meleg ellen véd.
A téli verziót kívülről rakják a szélvédőre és fülei vannak, amit be lehet csukni az ajtóval - így a deresedés, jegesedés ellen véd.
"Valaki mondja meg miért jobb..."
Pl. nekem olyan autóm van, amelyik akkor sem szellőzik a szélvédőn keresztül, ha nincs rajta szélvédőtakaró. Úgyhogy a dohosságot illetően mindegy, hogy lefedem-e.
#9: Pont te állsz neki értetlenkedni?:)
A jeges, vizes takarót leveszed a szélvédőről. Utána mit csinálsz vele? Berakod a kocsiba, ott leolvad róla a jég, pára lesz belőle és áztatja belülről a kocsit, mert ilyen időben nem fog kiszáradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!