Davidbuffon kérdése:
Nem jó az EGR szelep?
Figyelt kérdés
Kiírta hibakódba, hogy nem jó az EGR szelep, de a kocsinak semmi baja nem volt. Kicserélte a szerelő és amikor hoztam volna el akkor nem volt alapjarat a kocsiba leállt. Azt mondta nem jó bele amit vett az olcsóbb, drágább kell bele. Ez lehetséges?
Opel Vectra
dec. 5. 06:32
1/3 Morzsi007 válasza:
Szerintem nem igazán ért hozzá a szerelő. EGR hibát ír, nem azt jelenti, hogy az a rossz. Vagy elég lett volna egy tisztítás. Kicsit más dolog, de az én Mazda 6-osomba pl, ha aksit cserélek, utána elmegy az alapjárat, ingadozik és többször leesik annyira, hogy lefullad a motor, ezt kb 10-15 km megtételig, utána jó lesz. Magától beáll, addig újra tanulja a dolgokat. Lehet nálad is ilyen gond van csak, vagy tényleg nem jó bele a szelep.
2/3 anonim válasza:
Egy normális szerelő nem a hibakód alapján cserél alkatrészt, hanem megvizsgálja az összes lehetséges hibaforrást. Ilyen hiba kód nincs, hogy rossz az EGR-szelep.
3/3 anonim válasza:
#2: Már hogyne lenne. Pl. tipikus EGR hiba, hogy nem tud a megfelelő állásban állni a szelep. Az már más kérdés, hogy miért, de attól még az EGR szelep hiba a gyakorlatban is.
A kérdezőt egyébként nyilván átverik. Nincs alapjárat de átadta a szerelő, hogy kész van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!