Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kormánymű fogasléc meg van...

Kormánymű fogasléc meg van kopva az autón, kopog néha kátyúknál. Felújítás vagy bontott a jobb megoldás?

Figyelt kérdés
Ugye felújításnál utángyártott alkatrészekkel dolgoznak, amivel már sajnos megjártam párszor, pár hónapot bírt aztán megint rossz lett kerékcsapágy, de a bontott meg lutri. Árban szinte ugyanaz. Azt a megoldást szeretném választani, amivel sok-sok évig utána jó lesz.
dec. 3. 21:46
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
#10 Nem azzal van a baj, hogy dupla annyi mint a többi lehetőség, mert van rá, nem erről van szó, hanem hogy ha elolvastad volna amit írtam, nagyon beszoptam már utángyártott alkatrésszel. De tök jó, fröcsöghettél kicsit, kiadtad magadból. Le van szarva hogy mi van ráírva milyen márka, ha 1-2 év után vehetem a következőt, még egyet ebből a fosból. A konkrét eset, rakattam bele új kerékcsapágyat, kifizettem, nem érdekelt mennyi, ok. 1 hónap múlva rossz. Megint cseréltettem, mert oh mondom csak hibás alkatrész, az is 1 hónapot bírt. Rakattam bele egy bontott kevés kms autóból egyet, láss csodát fél éve hibátlan. És jóval olcsóbban megúsztam volna bontottal. Nem ez az egy eset volt, ez csak az egyik példa. A bunkó paraszt szerelőket meg nem gazdagítanám főleg hogy ilyen átverősek is. Neked jaj de jó, keresel az alkatrészen is, aztán letelik az egy év megint fizethetik ki ugyanazt, megértem hogy ezt ajánlgatod. Bontottat meg nem is vállalsz mert akkor az alkatrészen keresés kimarad.
dec. 4. 15:28
 12/16 anonim ***** válasza:

#11 "nagyon beszoptam már utángyártott alkatrésszel"

Őszintén nem tudom melyik része nem érthető annak, amit már vagy ötször leírtam, hogy "GYÁRI". Betűzzem, vagy mi? A DRI a felújítást végzi, maga a kormánymű gyári. Utángyártott kormánymű nem is létezik. Pont azért cseredarabos, mert nincs belőlük több, nincsenek utángyártva. Más alkatrészből ha elfogy a gyári, kit érdekel, van helyette utángyártott. Kormányműből csak OEM van, ezért kell őket cserélni, máskülönben lehetetlen lenne szerezni.

Mintha egy páfránnyal beszélgetnék...

Ui: az, hogy beszoptad utángyártott alkatrészekkel, az is igazából csak a fillérbaszásra bizonyíték. Megbízható márkától vásárolt utángyártott alkatrészekkel szinte soha nincsen baj. Ezt te nyilván nem tudod, mert arra nincs pénzed és még sosem próbáltad.

Na mindegy, nincs sok értelme ennek a beszélgetésnek sem, ez is csak egy újabb olyan kérdés, ahol a kérdezőt nem érdeklik a válaszok, illetve tanácsok, mert ő már eldöntötte, hogy mit akar. Csak akkor minek vagy itt?

dec. 4. 16:02
 13/16 anonim ***** válasza:
#12 Mellesleg hozzáteszem, hogy mi rengeteg alkatrészből gyárit veszünk. A gyári alkatrészekre nem ad kedvezményt az Unix. Azon egy fillért sem keresünk. De hú jaj azta most mennyire megmondtad a magadét, hogy milyen gazemberek vagyunk. Jól megkaptam... 😂
dec. 4. 16:04
 14/16 A kérdező kommentje:
#12,13 Hogyha a DRI gyári lenne, akkor az lenne ott hogy gyári minőség, itt pedig normál minőséget ír. Van nagy kedvezményem az Unixnál ha tényleg jó minőség ez. Az hogy milyen állapotú az autóm, nem fogom bizonygatni mert úgysem hiszed el. Motorfelújítástól kezdve új küszöbök, alvézvédelem minden volt már ami nem 2 forint. Próbáltad már ezt a DRI kormányművet? Ha tényleg ilyen jó akkor azt veszem, csak féltem tőle mert utángyártott.
dec. 4. 16:13
 15/16 anonim ***** válasza:

#14 Ja, az A.Z.-s termékekhez meg gyári minőség van írva, miközben más gyártók selejtjeit csomagolják saját dobozba. Az A.Z. az Unix saját márkája, persze hogy hazudik. Hogy gyári, vagy normál minőségűnek írják, az csak az adott márkával való megállapodáson (értsd: pénz) múlik.

Nézd. Mint írtam, utángyártott kormánymű nem létezik, csak gyári felújított, de ha konkrétan az utángyártott alkatrészekre fókuszálunk, amiktől tartasz: évente többmillió utángyártott alkatrészt értékesítenek. Csak a mi kis szervizünkben naponta 1-2 tucat utángyártott alkatrész beépítésre kerül. Ha szarok lennének, már rég csődbe mentünk volna emiatt, ahogy a szerelők és szervizek 95%-a szintén.

Ami a DRI-t illeti, turbóból, generátorból és kormányműből szinte mindig őket választjuk. Kormányműből pont tegnap tettem be egyet. De ami talán beszédesebb, az egy 3 héttel ezelőtti mutatvány, ami egy 800 ezer forintos biturbó volt. Ekkora összegnél nem "lesz, ami lesz" alapon vásárol az ember...

dec. 4. 16:26
 16/16 A kérdező kommentje:
#15 Köszönöm, ez hasznos volt. Akkor valószínűleg azt fogom választani, kedvezménnyel nem sokkal több mint a többi lehetőség.
dec. 4. 16:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!