Lehet-e a vevőnek igaza?
Sziasztok!
Több, mint egy hónappal ezelőtt eladtam a 2012-es évjáratú 300.000km-et futott autómat magánszemélyként, az autóról megpróbáltam mindent elmondani, és a hibákra is felhívni a vevő figyelmét, az árat is ennek tükrében határoztam meg. Nem működő parkolóradar, sérült klímahűtő, esztétika hibák és így tovább, valamint a nem kevés cserélt alkatrészről is mutattam dokumentációkat, valamint szemmel is jól látni őket. A probléma ott kezdődik, hogy az említett eltelt idő után felhívott a Vevő, hogy kikapcsolt állapotában csörög a klímakompresszor, és azonnali csere szükséges, hogy ne okozzon több kárt a jármű motorterében. Eladáskor nem volt hallható, érzékelhető a probléma, a klíma tökéletesen működött a hűtő ellenére, nyilván nem adtam volna el így az autót, ha tudom hogy ekkora a baj, most viszont a Vevő követelőzik, hogy fizessem ki a szervizeltetés díjját, ellenkező esetben perre viszik az ügyet. Ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, hogy jogos lehet-e a Vevő kérése, vádakozása?
Egy csörög klímakompresszor mégis mi kárt tud okozni a motortérben?
Ami használva van az el tud romlani. Sajnos ez ilyen. Erre nem lehet ráfogni, hogy rejtett hiba volt.
Nem a kompresszor kuplungja csörög inkább?Nekem volt ilyen hibám,a kuplung csapágya szorul és kikapcsolt klímával is zakatoló,daráló hangot ad.Nem fúj hideget,ha teljesen beáll ledobja a szíjat,valóban nem érdemes így használni.
2 éve 80ezer volt a csere ami nem hatalmas összeg,az első szervíz megpróbált lehúzni azzal hogy kompresszort+hűtőt cseréltek volna 300+ ezerért viszont egy másik szakember a kuplungot cserélte,azóta is tökéletes.Elsőnek mondd a tulajnak vigye el másik helyre hátha őt is le akarják húzni bár kinézem hogy a szerelővel együtt próbálnak átverni téged.
De véletlen se adj neki semmit,a kompresszor csörgését eleve nem tudtad volna elrejteni,bizonyítani biztosan nem tudják.99%-ban blöfföl amúgy,sok a megfélemlíthető ember akiket le lehet húzni ilyen módszerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!