Teljesen belekavarodtam a felni méretekbe. Hogy is van ez?
Figyelt kérdés
Amit biztosan tudok, hogy 195/65/R15 téligumi van az autómom, acélfelnin.
Az osztókör 5x108 elvileg, de nem mértem le, és nem is tudom hogyan kell lemérni. Kutakodás alapján jutottam erre az álláspontra.
Van esetleg olyan magyarázat vagy videó ahol pontról pontra leírják, bemutatják hogyan tudja egy laikus is biztosan meghatározni a felnije méretét? Merthogy egyébként alufelnit keresek, ami passzolni is fog a kocsihoz, ugyanebben a méretben.
nov. 27. 14:46
1/7 anonim válasza:
Én általában csak beütöm a google a típust, aztán már adja is ki az adatokat. Méret, osztókör, et szám és ennek megfelelően lehet keresgélni
2/7 anonim válasza:
Rajta van a felni összes paramétere a felnin. Megnézed a kézikönyvben milyen való az autódra és olyat veszel. A legegyszerűbb ha az autód facebook csoportjában keresel használt felnit, mert akkor tuti jó lesz rá, hisz ugyanolyan autón volt eddig.
3/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Még annyi lenne a kérdésem, lehet olyan adat ami eltérhet? Pl baj ha nem ugyanolyan ET számú felnit veszek, mint ami most rajta van?
tegnapelőtt 18:44
4/7 A kérdező kommentje:
Vagy minden egyes megadott méretnek ugyanannyinak kell lenni mint a gyári?
tegnapelőtt 18:46
5/7 anonim válasza:
Mindennek egyeznie kell, ugyanis minden paraméter valaminek a helyzetét jelzi. Pl. az ET szám, hogy a felni széléhez képest hol van az a rész ami felfekszik a kerékagyra. A többi, hogy hány lyuk van rajta, hol helyezkednek el a lyukak, mekkora a felni stb. Ha a lyukak máshol vannak mint az autón vagy 5 helyett 4 van akkor szerinted felrakható? Nem.
6/7 anonim válasza:
Felnin rajta vannak az adatai, szélessége, átmérője, furat, ET, agyméret és átmérő. Az autódnak az adatai is interneten elérhetőek, plusz sokszor az ajtó oszlopnál szokott lenni gyári matrica a kerék és gumi adatairól.
7/7 anonim válasza:
ET számmal kis mértékben (5-10 mm) el lehet térni. De azért nem árt utána nézni, hogy biztosan elférjen mindenhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!