Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy adott autó márka és...

Egy adott autó márka és típusnál hány fajta variáció létezik a kulcs szárra?

Figyelt kérdés

Természetesen régebbi autókra gondolok.

Feleségem mesélte hogy gyerekkorában volt egy kocsijuk ami a 90 es évek közepéről származott. Akkoriban népszerű modell ,más családoknak is volt ilyen autójuk. Egyszer a parkolóban összekeverték valaki más autójával mert nem figyelték hogy pontosan hová álltak , mi a rendszám meg ilyenek és véletlenül más autóját nyitották ki és beszálláskor vették észre hogy ez nem az övéké.

Mennyi az esélye annak hogyha van például egy öreg autód tegyük fel régi Swift akkor a te kulcsoddal más Swiftet is ki tudsz nyitni.

nov. 26. 17:43
 1/5 anonim válasza:
66%
Semennyi. Ez a trabantoknál volt így
nov. 26. 18:05
 2/5 anonim ***** válasza:
A közelmúltig volt egy 1978-as Ladám. Már ennek is olyan volt a kulcsa, mint az egyszerűbb hengerzárbetéteké. Tehát annyi esély van rá, hogy egy másik kulccsal kinyitod, mint hogy a lakáskulcsoddal egy másik lakásba mennél be. (Jó, nyilván a mai aktív csapos, fúrt kulcsos modernebb zárbetéteket leszámítva.)
nov. 26. 20:03
 3/5 krwkco ***** válasza:

"Egy adott autó márka és típusnál hány fajta variáció létezik a kulcs szárra?"

Nekem régi Ford Fiestám van hengerszerű (tibbe) kulcsnyelvvel. 6 helyen 4-féle ferdeséggel lehet rajta bemetszés. A variációk száma 4^4=4096.

[link]

Érdekesség, hogy akármelyik hengerkulcsos Fordot be lehet zárni egy idegen Ford hengerkulccsal. :-).

nov. 26. 22:35
 4/5 krwkco ***** válasza:

jav.

4^6=4096

nov. 26. 22:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Elég kicsi, már nem emlékszem hol olvastam pontosan, de a Toyotáknál régebben 1000 féle zár szett volt, tehát 1/1000 volt az esélyed, nem tudom most, hogy van, egyre ritkább a fizikai kulcs, ez változhatott azóta, ez az adat 2000-es évek környéki. Továbbá azt sem tudom, hogy ez az 1000 ez egy modellre értendő, vagy kollektíven az összes modellre.
tegnapelőtt 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!