Hogyan cseréljem le a Lada 1200esem eredeti kipufogó rendszerét és milyen variációk vannak?
Könyörgöm!
Ilyen régi autókra ne tegyél sportdobot mert nagyon gáz!!!!
Egy régi Lada, Mercedes autentikusan szép és jó.
Annó időszámításunk előtt a "koppány"dob adta azt a jellegzetes fémes hangot.
Egy szép ladát ne kendácsolj szét szerintem mert szánalmas
Az enyémen is elvileg sport dob van, de ugyanúgy kitömettem készítésekor mint ahogy a gyáriak vannak, így a hangja csak egy kicsit lett más. Értelme az volt, hogy ezt savállóból csináltattam így egy jó pár évig nem kell majd cserélgetni. Ennek már közel 10 éve és még mindig jó. Előtte meg 2 évenként jártam behegesztetni.
Paragi régen jó volt, ma már senki nem rakja fel mert vannak sokkal jobb alternatívák, értsd ugyanolyan jó levegő áteresztőképességgel rendelkező, de jóval halkabb rendszerek. Janóékat tudom ajánlani ez ügyben, értenek hozzá. Olyat csináltatsz náluk amilyet akarsz.
50-es rendszernek sok előnye nem lesz egy gyári 1200-es motoron. A teljesítménye alacsony fordulatszámon vélhetően kicsit csökkenni fog, magasabbon pedig kicsit javulni. Sőt, ha csak egy, hátul szinte teljesen nyitott dobot raksz fel (pl. Paragi) akkor lehet hogy mindenhol gyengébb lesz. 50-es rendszert egészen olyan 140 Lóerőig ajánlják, feletette meg a 60-ast.
Nagy valószínűséggel tudod az általános iskolai tanulmányaidból, hogy valamely csőidom egyik legfontosabb paramétere az átmérő, amit milliméterben adnak meg. Ezek ellenére azt írod, hogy "nem tudom, mi az hogy 50-es rendszer" Viszont a következő mondatban már Te maga magyarázod, hogy "az eredeti ugye 40-es gyárilag".
Most akkor mi is vagy, kezdő ladás, vagy gyakorlott trollkodó??? ;)
Én az eredeti kipufogót ukrán utángyártott elemekre cseréltem és cserélem azóta is 2-4 évente, mivel hamar kilukad a használat függvényében.
Cserében olcsó és nem hangosabb a gyárinál. Nekem a gyári hangerő vagy akár a hallkabb üzem a preferencia, hogy az utazást ez feleslegesen ne fárassza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!