Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megane 2 motorcsere ?

Tokafighter kérdése:

Megane 2 motorcsere ?

Figyelt kérdés
Adott egy 2005-ös mégane jelenleg 1.4 16v de 400k km után kezdi megadni magát a motor (hengerfejes,erős konmpresszióhiány stb) És gondolkodom motorfelujításon vagy motorcserén viszont ha már motort cserélek lehet 1.6 ot szeretnék bele rakni.Az lenne a kérdésem hogy ahhoz mit kell változtatni vagy reális e az 1.4 helyére az 1.6?

nov. 25. 13:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Csakúgy nem lehet belerakni más motorkódos motort, sokminden lehet más ami miatt nem fog jól működni, pl. váltó. Bontott motor az lutri, motorfelújítás meg gazdasági totálkár. Nincs minden szempontból jó megoldás, sokat áldozol rá vagy bevállalod a kockázatot, hogy ugyanolyan rossz lesz az a motor is és cserélheted ki megint.
nov. 25. 15:21
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem fog átmenni vizsgán es b@szhatod
nov. 25. 17:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Én elengedném. Bontó, aztán esetleg megoldás lehet venni egy gyári 1.6-ost.
nov. 25. 18:31
 4/5 A kérdező kommentje:
Igazából a k4j meg a k4m(az 1.4 és az 1.6) között a furat nagyon egy picivel meg a löket más felépítésre kb ugyan az nagyon kis az eltérés(nagyobbak az ijektorok stb) a vezérlés pl ugyan az megy rá. A papirozás téma az már más azt tudom hogy nem stimmel . A motorfelujítás része nem vészes annyira főleg hogy meg tudom magamnak csinálni csak a gépműhelyes munkálatokat nem valószínüleg egy hengerfej felujítás és egy gyűrűzés elég neki. Az kb 200 ból kijön ami igaz hogy ennél az autónál gtk de nekem megéri.
nov. 26. 15:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Te tudod...

Ismerem az 1.6-ost, van nálunk a családban, nyilván "harapósabb" a K4M. 😀

nov. 26. 17:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!