Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autóban az ablakmosó...

Az autóban az ablakmosó folyadékot hogyan szoktátok cserélni?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy nyáriról-télire, ill. téliről-nyárira, teljesen kiürítitek a tartályt, vagy rá lehet önteni télire a nyárit, vagy nyárira a télit?

nov. 22. 15:34
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Rá lehet szerintem. De a nyárit kiszokták nyomatni előtte. Hallod most még kajak gondolkoznom kellett hogy melyik van. 😅 De szerintem téli meg a gumi is és így nem ér meglepetés.
nov. 22. 15:43
 2/17 anonim ***** válasza:
55%

Ha téliről kell nyárira átállni akkor amikor a téli már fogyóban van akkor arra rátöltöm a nyárit és ennyi. Semmi baj nem lesz ebből.

A nyáriról télire állok át, amit már októberben megteszek akkor ha tele van a tartály vagy félig van akkor rátöltöm a télit és az már bőven fagyálló annyira hogy enyhe fagynál -3 foknál sem fog befagyni. De ha annyira hideg éjszakát ír és szabadban lesz az autó mert nem mindig tudom garázsba tenni, akkor megszoktam mérni mennyire fagyálló. Van olyan mérőeszközöm amivel nem csak a hűtőfolyadékot hanem a szélvédőmosó fagyállóságát is megtudom vele mérni. Ha nagyon keveslem akkor feltöltöm télivel amennyire csak tudom, már attól függ mennyire van tele a tartály. De ilyenkor ha váltok nem töltöm soha sem tele, csak rátöltök annyit hogy azért kibírja az enyhe fagyot és amikor kell elhasználom.

Indokolatlanul nem mosom a szélvédőmet le ezzel, annyira nem pazarlok ha nem muszáj.

nov. 22. 15:46
 3/17 anonim ***** válasza:
55%
Attól is függ nyilván, hogy hol laksz, illetve mennyire vannak hidegek, ha mondjuk déli megyékben ahol éjszaka is még alig van -1-2 fok akkor ha felesbe kevered akkor sincs gond, de mondjuk ha valahol északon hegyekben és -15 is van akkor érdemes az egész tartályt kiüríteni és normális téli folyadékkal feltölteni.
nov. 22. 15:47
 4/17 anonim ***** válasza:

Nem cserélem, csak rátöltögetek.

Amikor jönnek az első fagyok, akkor előtte télivel csurig rátöltök.

nov. 22. 15:49
 5/17 anonim ***** válasza:
25%
Én mindíg télit használok.
nov. 22. 15:57
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nagyjából szeptember közpétől-végétől már nem töltök rá nyárival. Így a 4,5 literes tartály szépen majdnem le is ürül. (Nem kizárólag városban járok, rendszeresen szoktam mosatni vele.) De ha marad benne egy-két liter, igazság szerint semmi gondot nem okoz. Rátöltök -40 fokos télivel. Annyi hátrány lesz csak, hogy ehet -34 fokon fagy meg. A magyar éghejleti viszonyok mellett nagy hátrány nem ér. Összeveszni a téli a nyárival nem fog, mindkettő vizes bázisú.

Tavasszal hasonlóan szoktam.

nov. 22. 16:04
 7/17 anonim ***** válasza:
0%

Ha már érik a csere folyamatosan nyomon 1-2 liternél nincs benne több és pár nap alatt kiürül.

Lehet rátölteni

nov. 22. 16:04
 8/17 anonim ***** válasza:
23%
Folyamatosan telivel jarok.
nov. 22. 16:22
 9/17 anonim ***** válasza:
16%
Nem kell túlihegni,azt a téli kék tunyát használd télen,nyáron.Szokásos OBI-Praktiker,stb. 5 literes dzsuva.Teljesen jó.
nov. 22. 18:47
 10/17 anonim ***** válasza:
50%
A kék tunya nem nagyon szedi le a bogártetemeket nyáron.
nov. 22. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!