Az autóban az ablakmosó folyadékot hogyan szoktátok cserélni?
Ha téliről kell nyárira átállni akkor amikor a téli már fogyóban van akkor arra rátöltöm a nyárit és ennyi. Semmi baj nem lesz ebből.
A nyáriról télire állok át, amit már októberben megteszek akkor ha tele van a tartály vagy félig van akkor rátöltöm a télit és az már bőven fagyálló annyira hogy enyhe fagynál -3 foknál sem fog befagyni. De ha annyira hideg éjszakát ír és szabadban lesz az autó mert nem mindig tudom garázsba tenni, akkor megszoktam mérni mennyire fagyálló. Van olyan mérőeszközöm amivel nem csak a hűtőfolyadékot hanem a szélvédőmosó fagyállóságát is megtudom vele mérni. Ha nagyon keveslem akkor feltöltöm télivel amennyire csak tudom, már attól függ mennyire van tele a tartály. De ilyenkor ha váltok nem töltöm soha sem tele, csak rátöltök annyit hogy azért kibírja az enyhe fagyot és amikor kell elhasználom.
Indokolatlanul nem mosom a szélvédőmet le ezzel, annyira nem pazarlok ha nem muszáj.
Nem cserélem, csak rátöltögetek.
Amikor jönnek az első fagyok, akkor előtte télivel csurig rátöltök.
Nagyjából szeptember közpétől-végétől már nem töltök rá nyárival. Így a 4,5 literes tartály szépen majdnem le is ürül. (Nem kizárólag városban járok, rendszeresen szoktam mosatni vele.) De ha marad benne egy-két liter, igazság szerint semmi gondot nem okoz. Rátöltök -40 fokos télivel. Annyi hátrány lesz csak, hogy ehet -34 fokon fagy meg. A magyar éghejleti viszonyok mellett nagy hátrány nem ér. Összeveszni a téli a nyárival nem fog, mindkettő vizes bázisú.
Tavasszal hasonlóan szoktam.
Ha már érik a csere folyamatosan nyomon 1-2 liternél nincs benne több és pár nap alatt kiürül.
Lehet rátölteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!