Lecsereltem az ablakmoso folyadekot. De eldugult es nem nyomja ki. Otletek? Mit lehet tenni? Letezik valahol egy leeresztu szelep?
Hyundai ix20.
Kifolyik,csak nincs benne nyomas azota. Csak folyik,pl hátul.
Arra gondolta,hogy kiporgetem ezzel a megoldassal,hogy folyamat huzom a kart es emgy amig megy,mert a motor dolgozik, hallhato,hogy porog benne.
bar egyszerubb lenne ha letezne mas megoldas is,pl valami leereszto szelep.
Ha széthúzod a csövet valahol, akkor nyomja rendesen?
Én télre így szoktam kinyomni belőle a nyárit és lecserélni hogy széthúzom, aztán arégi kannájába visszanyomom az 5 litert, csak előtte lehúzom az ablaktörlőmotorról a stekkert.
A csövek a szivattyúra mennek rá. A szivattyú a tartály aljánál van, azon kívül. Többnyire csak a gumitömítés rögzíti, ki lehet húzni. Ha van más rögzítése is, azt látni lehet. Sokszor a kerék és a kerékjárat burkolat levételével lehet hozzáférni. A szivattyú egy kis műanyag "malomkerék" a motor fémtengelyén. Sokszor az a hiba, hogy ez elkezd elforogni a tengelyen és kevésbé nyomja a vizet. Ezt elősegítheti az új folyadék másfajta kenőképessége. A gyári ablakmosókban nem valószínű, hogy szennyezés lenne.
(Álatalános, nem Hyundai specifikus információk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!