Saját használatra teherautót vezethetek gki nélkül?
Most csináltam meg a C jogosítványt, és több kérdésem is lenne!
Fuvarozni és alkalmazásban állni nem fogok, de szeretnék venni egy iveco teherautót magamnak saját célra "hobbi" jelleggel.
Ebben az esetben jól tudom, hogy gki-t nem szükséges csinálnom, igaz?
Tachográfot gondolom működtetnem kell majd és igényelnem tachográf kártyát?!
Még 1 kérdés: Ha hobbiból elmegyek Veszprémből - Székesfehérvárra, akkor is kell útdíjat fizetnem majd?
Köszönöm a válaszokat, neten sok mindent olvastam de nem igazodtam ki, mert kevesen használják magáncélra. Köszönöm.
GKI természetesen nem kell, az a hivatásszerű fuvarozáshoz szükséges csak.
Tachográf sem kell, mivel az a fuvarozó cégek ellen lett bevezetve, hogy ne tudják széthajszolni a sofőrt. Magáncélra nem kell.
Útdíjat viszont fizetned kell, az minden 3.5T fölötti járműre vonatkozik, felhasználástól függetlenül.
Az első válaszoló nagyon jól leírt igazából mindent.
Így van. Nincsen szükséged GKI tanfolyamra, PÁV vizsgára és tachográf kártyára sem.
Egyedül az orvosit csináltattad meg a jogosítványhoz ugyebár, és annyi hogy azt kell majd 5 évente újítani a jogsidhoz. De másra nem lesz szükséged.
Így van, a 3,5t feletti járművekre amik lehetnek teher és személyszállítására is alkalmasak, azokra útdíj használata, megfizetése kötelező.
Jogsit megcsináltad, mostmár megveheted a hőn áhított teherautódat. A vásárlás folyamata ugyanaz, mint egy személyautó esetében.
Én ugyanezt tervezem majd egyébként, csak autóbusszal. Lassan befejezem a D jogsit. (C már megvan, alapból teherautózni szerettem volna, lehet fogok is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!