Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 35kw-ra fojtás folyamata?

35kw-ra fojtás folyamata?

Figyelt kérdés
A2 jogosítvány letételéhez készülök. Kinéztem magamnak egy 600as Hornetet, és egy GSR600-at kezdőmotornak. Mindegyik a maximális 70kw alatt van, tehát fojthatóak 35kw-ra. Ennek a folyamatát szeretném megkérdezni, aki már átment rajta.

nov. 20. 15:17
 1/7 anonim ***** válasza:

"Mindegyik a maximális 70kw alatt van"

Milyen mindegyik? A hahun egy kivételével 72kW/98 lóerősek vannak, és abból nem lesz neked A2-esre folytott 35kW-os motor.

Amufy a neten le van írva a folyamata, csak áruld már el, hogy mi értelme az egésznek? Nem ezzel a motorral fogsz egész életedben motorozni,hogy majd később kivetesd a folytást, és ujra végigjárd a magyar bürokrácia utvesztőit. Sokkal értelmesebb, és kevesebb anyagi ráfordítással jár, ha eleve veszel egy A2-es motort, aztán majd eladod, ha "A" korlátlant szeretnéd,mert úgyis ki akarsz majd probálni másik motort is.

[link]

[link]

nov. 20. 16:33
 2/7 anonim ***** válasza:
1-es válaszoló jól leírta. Nincs hozzáfűzni valóm. Fogadd meg a tanácsot kedves kérdező!
nov. 20. 18:35
 3/7 A kérdező kommentje:
#1 az összes hornet 70kw/95LE a használtautón. Nem a tanácsodat kérdeztem, hanem a folyamatot egy olyan embertől, aki már végigment rajta. :)
nov. 20. 18:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Te tudod, de bánni fogod később. Felesleges pénz kidobás, mondjuk nem mindenkinek. Számomra az lenne.

Az első válaszoló küldött két linket, amúgy. Csekkold le azt. És nem kell mogorván vissza válaszolni, hogy nem a tanácsomra voltál kíváncsi... Én csupán az ésszerűségen belül, ami a tényleges igazság és nem csak én szerintem hanem valójában is, azt írtam le.

Deee... Azért ha ezen végig mész, ne mondd el senkinek, mert a "nagy" motorosok kifognak röhögni és / vagy csodálkozva fognak nézni, hogy Te most ezt komolyan mondod-e. :)

nov. 20. 18:59
 5/7 anonim ***** válasza:

#3 De a GSR600-at is írtad, na az meg 72kW, mellé meg,hogy "mindegyik" pedig nem ! 🙂

Amúgy nem csak a folytás baromság, hanem az A2-es jogsi is szerintem.

Én egyből a korlátlant csináltam, és számomra akkora nyűg volt a tanfolyam, hogy nem szeretném ezt végigkínlódni még egyszer.Eleve egy szakmaiatlan oktatót fogtam ki,aki csak a pálya szélen okoskodott, de inkább csak telefonált,11 hónap kínlódás, és a végén egy olyan vizsgabiztos, aki úgy beszélt velem mint egy kutyával, miközben nem vagyok tini, betöltöttem a 49-et. Ezen felül a vizsgadijakat is csúnyán felverték. 24 ezer egy forgalmi vizsga? Köszi.

nov. 20. 19:20
 6/7 anonim ***** válasza:

#5-ös!

Annyi bizony... Annyi a forgalmi vizsga díja. Kb fele ennyi volt 2,5 évvel ezelőtt a C kategória. Most a D kategóriánál már én nekem is 24.000Ft-ot kell majd fizetnem. Vicc kategória. Ja, és hozzáteszem, hogy buszból, ami elvileg a "Király" kategória, szerintem maximális tapasztalattal rendelkező oktatót kíván... Ehelyett, még szerencse hogy van érzékem az autóbuszhoz és a közlekedéshez, mert az én oktatóm semmit sem magyaráz, csak beül mellém, és menjünk.

nov. 20. 19:25
 7/7 anonim ***** válasza:
90%

#6! Igen tudom! Nem is kérdés volt,inkább felháborodás😉, miközben a B kategória vizsgadijai minden téren maradtak. Tavaly májusban még 11 ezerért forgalmivizsgáztam "A" korlátlanra.

Pont ezért kell egyből meg sinálni a korlátlant, akkor nincs beskatujázba az ember, mert azért 35kW-os kategoriában nincs akkora kínálat, ettől még lehet gyengébb motorral menni, meg folytatni sem kell. Nekem is csak egy 67 lóerős,650-es motorom van.

nov. 20. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!