Suzuki Ignis 1.3 benzin, váltója így normális?
Figyelt kérdés
Vettem egy Ignist és kis idő múlva éreztem váltó baja van. Csapágy és szinkron gyűrű. 3. sebességet csak recsegve vette be. Elvittem egy szervizbe (suzuguru) és cserélték a váltót és kuplungot is. Végignéztem az egész munkafolyamatot. A váltó sokkal jobb viszont a 3. sebesség továbbra is recseg, főleg amikor hideg a váltó olaj és ha be is van melegedve,de 50-60nál váltok vissza 3ba mindig recseg..ez így normális?ma 11:45
1/8 anonim válasza:
Nem igazán. De a vásárlás előtti próba körön nem recsegett?
2/8 anonim válasza:
Nem normális.
Én visszavinném a szervizbe, hogy nem múlt el a hibajelenség.
3/8 A kérdező kommentje:
Akkor még nem recsegett, rá 2 napra kezdődött megint..az az érdekes, hogy másik váltó van benne és ebben is pont csak a 3. recseg.
ma 12:17
4/8 Gabi bácsi válasza:
Valószínű, hogy egy hasonló hibával rendelkező bontott váltót raktak fel.Ha ők vették a váltót akkor nekik kell kicseréltetni.
5/8 krwkco válasza:
Nem váltasz túl "sportosan"? A kuplung kinyomása után azonnal erővel belökve 3-asba?
Ha egy leheletnyit megállsz a váltókar mozgatásával üresben, hogy a váltó forgása egy kicsit lejjebb essen, akkor is recseg?
Bár a jó szinkrongyűrűnek egy gumiszerű ellenállással akkor is meg kellene akadályozni a kapcsolódást, ha a vezető erőlteti.
8/8 A kérdező kommentje:
2ből 3ba nem...csak ha legalább 50el megyek 4ben és kapcsolok vissza. Amúgy nagyon finoman és lassan váltok.
Az előbb hívtam fel őket és csodálkoztak a hibán,de azt mondták kicsit később hívjam vissza őket és adnak időpontot aztán megnézik.
ma 13:01
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!