Az összes BMW-nek drága a fenntartása?
Lassacskán autócsere előtt állok és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy sok autó tetszik, így nem győzök érdeklődni.
Szembejött velem egy e92-es 318i BMW 9500 €-ért, 2011-ből ami szintén megtetszett. Ezek a lassan 15 éves autók is már az új kor vívmányai, amik fél olyan minőségűek voltak mint a régebbiek. Vételre nem sajnálnám a pénzt, inkább attól félnék, hogy ugyanúgy sorba adja meg magát minden. Addig ráadásul autóm sincs és még baromi drága is. De ugyanezt a kérdést feltehetném a W204-es Merciről is vagy a dízel Mk2-es Audi TT-ről. Ha mindig, minden körülmények között azt a választ kapom, hogy problémás és drágán fenntartható autók, akkor inkább veszek egy olcsóbb kategóriás, kevésbé prémium márkájú autót. Szerencsére azok között is akadnak amik tetszenek.
Hát, én nem vagyok vállalkozó, nemhogy jól menő. Ha minden álmom ez lenne, akkor ki tudnám fizetni a szervizdijakat, de nem szívesen tenném, mert nem egy autóra akarok jóformán keresni.
Esetleg ha találnék csakugyan egy ismerős által hajtott megkímélt, kifogástalan állapotú darabot akkor bevállalnám.
Az Audi-BMW-Mercedes triót el kell felejteni, mert ezek olyan autók, amiket ha nem tudsz megvenni újonnan, akkor használtan se, mert nem fogod tudni fenntartani. Azt kell megérteni, hogy autót nem vásárolni nehéz, hanem fenntartani. Ha nem tudsz egy ilyen autót újonnan megvenni, mégha részletre is, akkor ne vegyél használtan se, főleg ne 10+ éveseket.
Ne tolj ki magaddal, annyi pénzért nézz egy jó állapotú Suzukit, Toyotát, Hondát, Kiát, Hyundait, vagy akár Volkswagent. Sokkal jobban jársz.
Teljesen jók a franciák is amúgy. A lényeg, hogy ne felejtsd el, hogy ezek eszközök, amiknek az a fő feladata, hogy elszállítson téged, családod és csomagaid oda, ahova tartasz. Ha ezt meg tudják tenni megbízhatóan, akkor már jó egy autó, legyen az Suzuki vagy Bentley. Az extrákkal pedig a pénztárcádnak megfelelően számolj, hogy mi az, amit bevállalhatsz és mi az, amit már nem. Ha te is olyan vagy, mint egy átlag ember, hogy eljársz naponta dolgozni 15-20 km-re, jó eséllyel még csak nem is autópályán, ahhoz nem kell BMW vagy Audi. Ha businessman vagy és német autópályán mész minden nap 500+ km-t, akkor tökéletes választás a BMW-Audi-Mercedes trió. Emberek elfelejtik gyakran, hogy mire is van szükségük és feleslegesen túllőnek a célon.
Én azt ajánlom neked, hogy maradj a franciáknál, ha azok tetszenek. Vegyél egy jobb állapotút és jó eséllyel nem lesz vele semmi bajod, ha meg mégis, akkor is olcsóbb helyrerakni, hogy aztán sokáig ne legyen gond vele megint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!