Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki Swift és Suzuki Ignis...

Suzuki Swift és Suzuki Ignis - mitől van ez a különbség a két autóban?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A feleségemnek most vásároltunk egy 2005-ös Suzuki Swiftet, nekem pedig egy szintén 2005-ös Suzuki Ignisem van. Mindkettő autó 1.3-as. Úgy néztem, hogy a motorok szinte majdnem ugyanazok, előbbi 92 lóerő, utóbbi 94, szinte majdnem ugyanaz. Na de a lényegre térve: Ma használtuk először autópályán a Swiftet, ami azonnal feltűnt, hogy 130-as tempónál a Swift 3000-es fordulaton van, az Ignis 4500-on…Mitől van ez a nagy különbség, amikor szinte ugyanaz a motor a két autóban? Az Ignis 100-nál forog annyit, mint a Swift 130-nál. És ez a fogyasztáson is meglátszik sajnos.
nov. 16. 21:05
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
15%
Gondolom a vvt miatt van, mivel csak az a különbség a 2 autó között.
nov. 16. 21:15
 2/17 A kérdező kommentje:
Mármint hogy melyik a VVT? Az Ignis, ugye? Mert nekem az Ignis oldalán ott van a VVT felirat.
nov. 16. 21:20
 3/17 anonim ***** válasza:
20%
#2 Igen, az Ignis. Elvileg a VVT alacsony fordulaton nagyobb nyomatékot ad le, de akkor gondolom cserébe többet pörög de ez csak tipp. Mivel a váltó is ugyanaz így más lehetőséget nem nagyon látok mi okozhatja.
nov. 16. 21:25
 4/17 anonim ***** válasza:
87%
A váltó áttételezése báttya. Az swfit is, de az ignis abszolút városi/elő városi autó, ezért az ignisben rövidebbek a fokozatok. Az aerodinamikája sem szolgál előnyére a pályán. De mind kettő nagyon megbízható az egészen biztos.
nov. 16. 21:30
 5/17 A kérdező kommentje:
Érdekes, mert nekünk pont azt mondták, hogy a Swiftben is rövidek a fokozatok. De köszönöm szépen a választ! :)
nov. 16. 21:35
 6/17 anonim ***** válasza:
72%
A swiftben sem túl hosszúak, mert elsősorban az is városi autó. Nekem is hasonló korú japán szívó benzinesem van. 1.5/98ló. Ebbe már viszonylag hosszúak. 120-nál forog 3 ezret és 180-nál 5ezret. Előtte ezres swiftem volt. Na abba az aztán tényleg rövidek voltak a legideálisabb volt városban.
nov. 16. 21:46
 7/17 Mad Max2 ***** válasza:
68%
Más a váltò. Az ignisben rōvidebbek a fokozatok. Ezzel kìvánták mérsékelni a gyenge légellenálású tényezővel rendelkezõ magas épitésből eredő többlet fogyasztást
nov. 16. 21:48
 8/17 A kérdező kommentje:
És szerintetek egy 76 lóerős 1.3-as WagonR+ jobb lenne ilyen téren, mint az Ignis, vagy még rosszabb?
nov. 16. 22:15
 9/17 Mad Max2 ***** válasza:

Mi a baj az ignisel amugy?

Én az ignisemmel szoktam menni külföldi nyaralásra is, természetesen autópályán, hegyen/völgyön mindenféle úton

Eddig sose volt semmi probléma abból hogy a 2 es fokozatnak vége van 80 km/h nál

Nem versenyautó. Autópályán nem érdemes nyomni, mert akkor elkezdi zabálni a benzint a 110-130km/h közt kell belőni egy sebbességet és ugy menni.

A fogyasztása 100 nál kb 6 liter, 120 nál 6.5 liter, 130-140 között meg 7.5 liter, 140 nél gyorsabben meg amugy sem érdemes egy kisautóval menni.

Aki autópályán 200 felett akar szálguldozni vegyen bmw-t vagy hasonlló nagyböszme masinát:)

A 76 lóerős motor ami a wagonR ben van egy olyan suzuki motor ami pont hogy nem a legjobban sikeredett darab.

nov. 17. 07:05
 10/17 anonim ***** válasza:
20%

AZ hogy ezzel te ne menj 130-at.

Az a jó ttétel ami többet pörög.

Volt olyan suzukim aminek ilyen szar volt az áttétele és nem bírta a szerencsétlen amikor 2 felnőtt és két gyerek meg sok cucc volt benne.

Fel se tudtam 5.-be kapcsolni szinte sose, mert nem bírta .

A 4. pont elég volt neki.

A suzuki kormány, rugózása és a fék is olyan hogy elég menni vele max a 100-at.

Nem biztonságos ott már vele menni, ez csak arra jó hogy városba elszaladgáljon vele az ember.

Pontosan tudom mert én újat vettem és 9 évig szenvedtem vele, sajnálom de egy kalap szar a suzuki, még ha sok embernek ez nem tetszik.

nov. 17. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!