Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Közösségi oldalakon az ilyen...

Közösségi oldalakon az ilyen üzengetések mire jók? Blöff, hátha bejön?

Figyelt kérdés

Nem egyszer olvasok hasonlót pl. facebookon:

"Kedves ismerőseim!

A segítségeteket szeretném kérni!

Tegnapi napon, 2024.XX.XX.-án, a délelőtti órákban a XXXXXXXX mögötti parkolóban meghúzták az autómat.

A Rendelőintézet kamerája rögzítette a felvételt.

A tettes elhajtott a helyszínről.

Amennyiben bárki a környéken látta a történteket, kérem segítsen felvenni az illetővel a kapcsolatot, hogy még a rendőrségi felelősségre vonás és a büntetés végrehajtása előtt egymás között rendezni tudjuk az ügyet.

Előre is köszönöm a segítségeteket és a megosztásokat!"

Ha van felvétel,mi a fenének kell olyan ember, aki látta az esetet? Ha látta valaki honnan a fenéből kellene ismernie is az illetőt? Nekem ez több sebből vérzik.

De ha tényleg így történt, mint ahogy le van írva és bemegyek egy rendelőintézetbe, ahol tegyük fel tényleg van közterületről felvételt készítő kamera, azt nekem bemondásra megmutatják, odaadják a fenti történetre hivatkozva?

Ha igen, csak én vagyok ilyen **ci, hogy azonnal feljelentést tennék és nem üzengetnék az illetőnek?

Vagy tényleg semmilyen felvétel nincs, csak az illető megpróbálja hátha, mert veszítenivalója nincs?

nov. 14. 23:24
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Kamerafelvételt csak a rendőrségnek adnak ki. Már ha működik a kamera. Ennél már csak az a blöff, amikor azt írják, hogy "megvan a felvétel, ha 24 órán belül nem jelentkezel, feljelentelek". Francokat. Ha lenne felvétel, azonnal feljelentené.
nov. 14. 23:44
 2/6 anonim ***** válasza:
52%

Azért kéri a segítséget, mert a kamerafelvételt ő nem nézheti meg. Tehát bizonyítéka (ha látszik is valami a kameraképen), akkor lesz, ha a rendőrség eljárást indít és kikéri a felvételt. Ő maga a rendszám alapján nem tudja megtalálni a tulajdonost, mert ehhez az adatpároshoz nem fér hozzá.

És azért akarja a rendőrség nélkül rendezni az ügyet, mert ha kitöltenek egy betétlapot, a biztosítókkal pár nap alatt lerendezik az ügyet és pénzénél van. Míg ha elkezdődik a rendőrségi hercehurca az sokkal-sokkal több idő, utánajárás. Amit meg akar magának spórolni.

Nem tudom ebben mi vérzik és miért hihetetlen.

Egyébként működik a dolog. Nekem is húzták meg évekkel ezelőtt az autómat, kamera volt. Az illető persze nem akarta vállalni a felelősséget. Annyi szerencsém volt, hogy megtaláltam én a vétkes autót. Hagytam rajta üzenetet, hogy keressen, vagy a fentiekhez hasonlóan a rendőrség fogja. Persze azonnal előkerült az illető és kérdés nélkül fizetett, még betétlapot se töltöttünk. Igaz az csak egy apró sérülés volt, egy elem fényezéséről volt csak szó.

nov. 15. 07:25
 3/6 A kérdező kommentje:

#2, oké, ez is egy szempont. És való igaz, hogy a fenti poszthoz tartozó képet nem látod. Nem arról van szó, hogy totálkárosra tört az autó és használhatatlan, az illető ezentúl nem tud munkába járni, stb. Ekkor megérteném. Az első lökhárító bal oldali részén lett egy karc. Legrosszabb esetben újrafényezés kell, tehát nem olyan horribilis a kár. Persze ez sem öröm, de én simán megelőlegezném, ha tudnám, hogy utólag idővel biztosan (mivel állítólag tisztán kivehető, olvasható rendszámmal, teljes bizonyító erővel rendelkező felvétel van róla) visszakapom.

Kicsit bizonytalanabbnak érzem, hogy facebookra kiposztolom az ismerőseimnek, mert hátha valaki látta. Ha látta és még fel is írta a rendszámot, mekkora az esély rá, hogy az ismerősömnek ismerőse az illető és szólni fog neki? Mert ha csak szemtanú van, akkor ugyanott vagyunk.

De rendben, biztosan ugyanannyi rá az esély és én vagyok fordítva bekötve, hogy nem üzengetnék, hanem azonnal feljelentést tennék és ott a helyszínen kihívnám a rendőröket. Én már csak ilyen "ostoba" vagyok...

Hasonló helyzetben egyébként voltam már. Városban gyalogos busz takarásból lelépett elém, én fékeztem, simán meg tudtam állni, a mögöttem jövő belém koccant. Rögtön neki állt feljebb, elkezdett velem ordibálni, hogy miért fékeztem, mikor nem volt zebra. Szerinte el kellett volna ütnöm a gyalogost, mivel nem volt elsőbbsége. Nem vitáztam vele, csak annyit mondtam, hogy rendben, ezek szerint nem egyezik az álláspontunk, hívjuk rendőrt, hogy tisztázzuk a dolgot. Erre rögtön visszább vett, együttműködő lett, elismerte a felelősségét, kitöltöttük a baleseti bejelentőt.

nov. 15. 09:02
 4/6 anonim ***** válasza:
55%

#3: Pont az a lényeg, hogy egyáltalán nem biztos a felvétel. És hogy idővel majd egy csomó herceurca után talán lát valamit a pénzből. Lehet, hogy neked nem gond 100k-t kidobni az ablakon ilyen esetben, de a magyar rögvalóság az, hogy az emberek nagyon nagy részének ez hónapokra megborítja a cashflow-ját.

A te eseted azért másabb, mert ott egyértelmű, hogy ő a hunyó, csak erőből le akart nyomni, hogy ő megússza a dolgot.

nov. 15. 10:21
 5/6 A kérdező kommentje:

"Pont az a lényeg, hogy egyáltalán nem biztos a felvétel. És hogy idővel majd egy csomó herceurca után talán lát valamit a pénzből."

Pont ezért tettem fel a kérdést. Ha nincs felvétel, akkor az elkövető szinte biztosan nem lesz meg. Így viszont eléggé blöff szaga van a dolognak, amit szerintem bárki levág, ezért nem értem az értelmét.

"Lehet, hogy neked nem gond 100k-t kidobni az ablakon ilyen esetben, de a magyar rögvalóság az, hogy az emberek nagyon nagy részének ez hónapokra megborítja a cashflow-ját."

Nem ezt írtam. Sőt számtalanszor lettem itt leoltva már a fizetésem miatt, ami meg se közelíti a KSH által kozmetikázott átlagot. 100k, ma kb egy olaj + szűrők számlás cseréje egy nem sufni szervizben. Ami azért nem egy nagy extra. Egy jobb gumiszett 150k + szerelés. 30k-ból alig tankolod tele az autódat. Manapság nem egy horror összeg. Erre írtam, hogy nyilván nem öröm ennyit kiadni, de emiatt a Dunába nem ugornék.

Továbbá nem "dobod ki az ablakon", hiszen állítólag van felvétel. Így visszakapod, csak idő kérdése. Az már csak mellékes, ha valakinek ennyi tartaléka nincs, az hogy tart fenn egy autót, én biztosan nem mernék. Ennél nagyságrendekkel nagyobb költségek is teljesen váratlanul felmerülhetnek önhibádon kívül is.

nov. 15. 15:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Egyébként azóta a facebookon is jöttek kommentek a kiírás alá. Tőlem függetlenül ott is egyöntetűen azt írják, hogy ilyen esetben nem napokig tökölünk, hogy otthon kifundáljuk mi legyen és üzengetünk, magyarázkodunk az elkövető felé azzal, hogy ezt az üzenetet kizárólag jófejségből tesszük. Hanem első dolog a rendőrség!
nov. 15. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!