Hűtővíz ingadozás?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Szombaton észrevettem hogy a kiegyenlítő tartályban nincs hűtővíz ezért feltöltöttem maximumig. Kedd reggelre kifogyott a tartályból. Még aznap feltöltöttem megint maximumig és azóta nem fogyott belőle, változatlan a szintje. Mi okozhatta ezt a jelenséget? Esetleg levegős volt a rendszer és ahogy kidolgozta a levegőt azért csökkent először a vízszint?ma 14:05
1/1 anonim válasza:
Magától csak úgy nem lesz levegős a rendszer. Két lehetőség van, vagy elfolyik valahol a hűtőfolyadék, vagy megeszi a motor.
Ha elfolyik, akkor általában valamelyik csőcsatlakozásnál szokott, ez lehet egy laza bilincstől, vagy repedező csövektől. Ritkább esetben a fűtőradiátor, vagy a vízhűtő ereszt, ennek ilyen mértéknél szemmel látható nyomainak kellene lennie. Az is lehet, hogy a vízpumpánál folyik el, ekkor általában kifelé ereszt a tengelyénél.
Ha a motorba folyik, az lehet egy rossz EGR, vagy olajhűtőnél is például, vagy rosszabb esetben repedt hengerpersely, hengerfej, vagy elégett hengerfejtömítésnél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!